Gå til sidens hovedinnhold

"Adresse ukjent"

Da Erik Bakken fra Ljan skulle til tannlegen kom innkallingen aldri frem. Grunnen var at adressen var ukjent.

Ljan: Det var i november i fjor at tannlegeinnkallingen til ljansmannen kom bort i posten. Eller rettere, den stoppet på Posten da adressen ble erklært ukjent. Heldigvis var Erik Bakken fra før av klar over at han hadde time hos tannlegen, så han møtte opp til timen sin. Der fikk han spørsmål om han hadde flyttet siden sist.

Jeg har bodd i Ljabruveien de siste 17 årene, forteller Bakken til Nordstrands Blad, og kan vise en tannlegeinnkalling påklistret et adresse ukjent-klister, datert 6. november i fjor. Hendelsen gjorde at Bakken henvendte seg til Posten for å få svar på noen prinsipielle spørsmål i desember, men svarene har uteblitt. Så løfter Nordstrands Blad telefonluren, og da kommer svarene fort.

Erik Bakken lurer på hvordan Posten har kommet til at adressen hans er ukjent.

Feil i navn, adresse eller postnummer kan være årsaker til at Posten har kommet til at adressen er ukjent. Endringer i mottakers adresse, for eksempel omadressering midlertidig eller permanent kan også være årsaker til at vi ikke finner mottakers adresse, sier informasjonssjef Merete Bergeland Jebsen i Posten Norge AS.

Ikke postmannen

Bakken medgir at Posten har oppbevart post for ham sommerstid, men at han aldri har hatt problemer før eller siden med post han ikke har fått. Nordstrands Blad har studert innkallingen nøye, og det ser ut til at navn, adresse og postnummer skal være korrekt.

Og postbudet er det ikke. Han er en usedvanlig blid og hyggelig mann som når jeg treffer ham oppe på Matkarusellen på Ljan, ofte spør om han skal se etter om jeg har fått noe post, forteller Bakken.

Mangelfull navnemerking av postkassen kan også være en årsak til at Posten ikke kommer frem, sier Merete Bergeland Jebsen i Posten.

Og der er vi kan hende ved kjernen, for Bakkens kritthvite postkasse er ikke merket med et eneste navn.

Jeg skal vurdere å merke postkassen nå, sier den uheldige mannen, som tross alt kom seg til tannlegen da han skulle.

Merkelig rutine

Den manglende innkallingen må dermed kan hende skrives på Bakkens egen kappe, men han lurer fremdeles på hvilket ansvar Posten har når en regning blir sendt i retur, og det påløper purregebyr fordi Posten sier at adressen er ukjent.

Det er ulike erstatningskrav i forhold til ulike produkter vi tilbyr. For et vanlig A-post brev er det ikke noe erstatningskrav. Rekommandert sending derimot har erstatningskrav, sier Jebsen.

Jeg kan ikke akseptere at Posten ikke har ansvar for retur av A-post når det er deres interne rutiner som fører til at dette skjer, sier Bakken.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett