RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

"Alle" vil bo på Løkka


Bydel Grünerløkka har fått aller flest nye innflyttere i 2007.
Bydel Grünerløkka har fått aller flest nye innflyttere i 2007.
Bydel Grünerløkka fikk 1.460 nye innflyttere i 2007. Dermed troner Løkka på toppen av lista over befolkningsvekst i Oslo.

LØKKA: - Vi kan godt forstå at Grünerløkka er attraktivt. Det er et flott sted å bo. Generelt sett er vi glad for at folk har lyst til å bo i bydelen, men selvfølgelig skaper dette en del utfordringer også, sier bydelsdirektør Heidi Larssen.

Øst øker mest

Ifølge tall fra statistisk årbok for Oslo har befolkningsveksten de siste ti årene vært størst i bydelene Gamle Oslo, Grünerløkka og Sagene. Siste år har altså veksten vært aller størst for Grünerløkka med en vekst på 3,7 prosent.

Byr på utfordringer

Bydelsdirektøren peker på behovet for stadig økning av antallet barnehageplasser og mer penger til helsestasjonene som følge av økt innflytting.

Når innbyggertallet øker må tjenestetilbudet oppjusteres, men pengene følger ofte litt etter befolkningsveksten. Vi ser stadig at behovet for barnehageutbygging vokser fortere enn prognosene. I tillegg ser vi en tendens til at flere unge pleietrengende flytter inn i bydelen og dette byr også på økonomiske utfordringer, fortsetter Larssen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere