RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

"Bort med miljø-proppen"

SVs leder Kristin Halvorsen med klar tale. Oslo skal bli Norges miljøby, men da må Peter N. Myhre byttes ut.

Furuset: Leder i Oslo SV, Hans-Petter Aas, innledet torgmøtet sist tirsdag med å minne de frammøtte på at dette grøntområdet bak Furuset Forum egentlig skulle ha vært delt av en bred vei.
Det var til og med vedtatt av bystyret. En aksjonsgruppe sammen med SV fikk snudd vedtaket, og det er fortsatt grønt og fredelig her. Lokalt engasjement nytter, sa Hans-Petter Aas.

Miljøsinke

Oslo er på mange måter en miljøsinke. Skal det bli endringer i miljøsatsingen i Groruddalen og i byen ellers, må miljø-proppen og miljøbyråd, Peter N. Myhre skiftes ut ved kommunevalget. SV har gode kandidater, sier en bestemt Kristin Halvorsen.
Hun legger til at det er et helt annet trøkk på tema om miljøsaker nå om dagen.
Jeg tror det snudde ved juletider da snøen ble borte. Det eneste jeg er redd for nå er at politikerne ikke tar til seg dette økte engasjementet og den økte interessen for miljøsaker blant folk flest, sier SV lederen.

Godt bevart hemmelighet

At finansministeren også er bærekraftsminister er en av de godt bevarte offentlige hemmeligheter.
Det skal det bli slutt på. At finans og bærekraftsdepartementet også driver miljøvern, får dere snart innsikt i. Vi finner måter å måle utslipp og finner områder som er plaget. Hvordan vi gjør det? Jo, vi ser på hvordan de har det og teller hekkende fugl. Denne hekkingen er et godt mål på tilstanden i miljøet, sier en humoristisk Kristin Halvorsen.
SV lederen var innom de fleste områder som berører klima og miljø, og hun lovet at kommunevalget skulle bli et miljøvalg.

Hvit vinter

Det tok lang tid dette året før det ble hvit vinter. Ski og alpinløpere engasjerte seg og ønsket seg "hvit vinter" tilbake.
Ikke det at jeg skal true med hvit snø, nå i finværet. Jeg vil bare ha de fire normale årstidene tilbake, sa Gudmund Skjeldal.
Hans budskap for å hjelpe på dette var:
- Tenk globalt, handle lokalt.

Globalt perspektiv

Yousef Abu Afifi fra Global Migrants for Climate Action snakket om miljøproblemene i et globalt perspektiv. Han minnet forsamlingen på at de som er en minoritet i Norge ellers er en majoritet i verden sett under ett.
Disse hører med til de fattigste og de er de først som blir rammet av klimaendringene, sier Yousef Abu Afifi.
Han tok ellers opp problemene med erosjon og saltinntrenging i grunnvannsreservoarene. Et problem som vi allerede også har fått merket i Europa etter intensiv kunstig vanning av landbruksområder.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere