RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Margaret Eide Hillestad skriver brev til verdens mektigste mann, og håper han vil revurdere en amerikansk ambassade i Husebyskogen.
Margaret Eide Hillestad skriver brev til verdens mektigste mann, og håper han vil revurdere en amerikansk ambassade i Husebyskogen.

"Dear Mr. President..."

Margaret Eide Hillestad (SP) håper å engasjere president Barrack Obama i kampen mot amerikansk ambassade i Husebyskogen. Vi har fått en president som sier forandring er mulig, sier Eide Hillestad.

HUSEBY: Eide Hillestad går rett på verdens mektigste mann. I brevet direkte adressert til verdens mektigste mann i Det hvite hus, ber hun Obama revurdere flytteplanene for den amerikanske ambassaden.

I brevet skriver hun at har forståelse for at amerikanerne ønsker å flytte ambassaden vekk fra sentrum. Men i klare ordelag skriver hun også at hun og mange er sterkt i mot at ambassaden flyttes til Husebyskogen.

Friluftsområde

Hillestad forklarer Obama at Husebyskogen er et friluftsområde hvor barn leker, hvor folk elsker å gå tur og at folk går på skitur der.

Hun peker også på at en ambassade i nærheten av boligområder ikke vil løse noen sikkerhetsproblemer. Hillestad mener at det heller vil skape nye sikkerhetsproblemer. Hun nevner at den lokale motstanden er stor og at avgjørelsen skal behandles av Høyesterett.

Alternative plasseringer

Obama får også vite at over 30 andre alternative plasseringer for ambassade er tidligere er presentert, blant dem det tidligere norske NATO-hovedkvarteret på Kolsås.

Jeg ber deg om å revurdere avgjørelsen om den planlagte lokaliseringen, skriver hun til Obama.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere