RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

"Enga" videre med tre seire - sliter med effektiviteten

Vålerengas juniorer er klare for A-sluttspillet i Norway Cup etter å vunnet alle sine innledende kamper. De slo Klemetsrud og Skedsmo 7-0 og avsluttet tirsdag med å vinne puljefinalen mot Klepp 1-0. Vålerenga styrte tirsdagens kamp i 45 minutter. Tross overtaket lyktes ikke VIF riktig med de to-tre avgjørende pasningene. Mot slutten greide dessuten Klepp å sette et viss press på VIFs forsvar.

Ekeberg/Norway Cup: Vålerenga trengte uavgjort i tirsdagens puljefinale mot Klepp for å vinne pulja og kanskje få en lettere trekning i sluttspillet. En bør være klar over at Vålerenga i likhet med en del andre klubber med A-lag i de to øverste divisjonene bruker andrelagene sine i Norway Cup, fordi interkretsspillere er opptatt med kamper i 2.og 3.divisjon for seniorer.

Klepp sto også med to klare seire mot Skedsmo og Klemetsrud. Vålerenga gikk ut i en offensiv 3-4-3 formasjon, der de la presset høyt oppe på Klepps halvdel fra start.

- Jeg synes vi fikk en god start på kampen, der vi skapte mange sjanser, mente Vålerengens trener Leif Solis.

Klepp hadde mer enn nok med å forsvare seg, særlig det første kvarteret. Etter fem minutter fikk Vålerenga straffespark etter at venstrevingen Eirik Gunnersen var blitt felt på vei igjennom Klepps forsvar. Dommeren Kenneth Hengøy pekte først på 11-metersmerket etter neste avblåsning på grunn av dårlig kommunikasjon med linjemannen, som var den som så forseelsen mot Gunnersen. Desverre satte stopperen Marius Fasting straffesparket over.

I tillegg til denne sjansen skapte Fastings stopperkolleger Kristoffer Thuen og Damysyus "Rio" Tasan sammen med spissene Eirik Gunnersen og Ilyas El Hafedi store problemer for Klepps forsvar på dødballsituasjoner med sin styrke i luftrommet. Thuen ga Vålerenga ledelsen etter ni minutter, da han møtte en corner fra Eirik Andressen mot første stolpe med hodet.

Slet med sistepasningene

Vålerenga kontrollerte kampen resten av første omgang. Klepp skapte ikke en eneste målsjanse de første 30 minuttene. Tross dette mistet Vålerenga noe av aggressiviteten i presset påballfører etter scoringen. Angrepsspillet ble etterhvert også litt stereotypt. Vålerenga slo mange lange baller mot El Hafedi og Gunnersen, som prøvde å stusse den mot Eirik Andressen. Desverre lykkes VIF litt for sjelden med de avgjørende pasningene.

Det virket også litt merkelig at ikke utnyttet sine individuelt gode vinger og flankespillere oftere, når de spilte 3-4-3. Ett minutt for pause hadde Vålerengas venstreflanke Steffen Tozzi sjansen til å punktere kampen alene med Klepps keeper, men skjøt utenfor.

Problemer mot slutten

Vålerenga åpnet andre omgang bra. Innbytteren Daniel Eskelund driblet seg to ganger i løpet av de første ti minuttene til dødlinja. En kombinasjon av litt dårlig blik for pasningsmuligheter i feltet hos Eskelund og dårlig timede løp fra spissene gjorde at ingen av disse mulighetene ga uttelling. Det siste kvarteret av kampen kom Klepp mer med i kampen. De vant flere dueller og fikk flyttet backrekken og midtbanenhøyere opp.

- Engasjementet falt litt etterhvert. Jeg er litt skuffet over det, mente Leif Solis etter kampen.

Etter et drøyt kvarter skapte Klepp sine to eneste sjanser i kampen etter gjennombrudd på Vålerengas venstreside. Det siste knappe kvarteret flyttet VIF ned en ekstra forsvarer og gikk over til 4-3-3. Det bidro til at de behodt kotrollen bakover. Eirik Andressen hadde en brukbar mulighet ti minutter før slutt, men skuddet fra skrå vinkel gikk utenfor.

Noen minutter før slutt landet matchvinneren Kristoffer Thuen på hånda sin etter å ha blitt tacklet av Klepps keeper i en en-mot-en-situasjon, på en måte som Vålerengens trenere mente kvalifiserte for straffespark. Thuen måtte forlate banen med en ispose på hånda. Forhåpentligvis er ikke skaden alvorligere enn at han blir spilleklar i sluttspillet. Vålerenga trenger særlig Thuens luftstyrke både framover og bakover. Tross dette greide de å dra i land kampen 1-0.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere