RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

"Fagforbundet tar feil"

Med denne overskriften i Ullern Avis/Akersposten den 26. mai, retter FrP's gruppeleder Berit Jensen et voldsomt angrep på Fagforbundet og Fagforbundets leder i Bydel Ullern, Gunhild Bilben.

Det er ingen overraskelse at FrP er for konkurranseutsetting uansett konsekvenser for tjenestene eller de ansatte. Men for Fagforbundet, som bryr seg om både kvalitet på tjenestene og at de ansatte skal ha rimelige lønns-og arbeidsvilkår, er det forferdelig å forholde seg til et flertall som ikke tar hensyn til de faglige vurderinger administrasjonen har gitt uttrykk for. Dette blir derfor et nytt eksempel på at politisk ideologi blir førende, uavhengig av om det er lønnsomt eller ikke. Av ansvarlige politikere burde en kunne forvente en viss edruelighet og at konsekvensene av et vedtak er kjent.

Vi kan opplyse Jensen om at det er faktisk ikke avklart hvordan og hvem som skal håndtere et egenregibud fra de ansatte. Dette burde dere sjekket før vedtaket ble fattet og du kan derfor heller ikke opplyse noen om hvordan forholdet til de ansatte skal ivaretas.

Fagforbundet kan leve vel med at FrP mener vi tar feil. Og vi kan forsikre om at Fagforbundet fortsatt kommer til å slåss for tjenester med høy kvalitet og for våre medlemmers interesser. For oss er det to sider av samme sak. Derimot er det verre å leve vel med konsekvensene av FrP's politikk.

Gunhild Bilben
Fagforbundet Ullern

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere