RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

"Får vi den flyten i spillet som vi hadde i fjor høst, så kan vi overraske"

Nyopprykkete FK Manglerud Star er tippet nord og ned av ekspertene. Men trener Geir Midtsian ser lyst på sesongen.

Toppscorerne Pål Rustadstuen og Kjell Roar Kaasa har forlatt klubben. Even Iversen spiller for Bodø/Glimt. Mange kvalitetsspillere har forsvunnet?

Vi kommer nok til å savne Kaasa mest. Pål spilte på midtbanen. Der har vi mange spillere og kommer ikke til å merke det så mye. Når det gjelder forsvaret vårt, så er det forsterket. Vadim Demidov har kommet til, og han er et plussbytte i forhold til Iversen. Vi får et løft i duellkraften med Demidov. Vi bygger opp spillet fra backfirer'n, og offensivt i forsvar er vi vesentlig bedre enn i fjor. Hvem skal score målene for dere? Espen Schjerven. Han har tatt opp hansken etter Kaasa, og var outstanding på La Manga. Espen lagde hat trick da vi slo Sparta 32. Han kan brukes i begge ender av banen, men er i utgangspunktet tiltenkt en spissrolle. Espen og Aleksander (Midtsian) har stort sett scoret målene våre til nå, men vi kommer til å lage en del mål fra midtbaneposisjon. Jeg tror også Christian Torp kommer til å få noen scoringer. Han scoret vinnermålet mot Løv Ham på La Manga. Nikolai Hagen kan få en fin sesong.

Hvordan skal dere berge plassen i 1. divisjon?
Ved å være oss selv og spille vår form for fotball, så skal vi berge plassen i 1. divisjon. Spillestilen vår er total ulik de andres.

Hva er forskjellen?
Vi har veldig mye ballbesittelse; pasningsspillet er kortere og vi går mer massivt til verks og forflytter hele laget i angrep. Da kommer vi gjerne med 56 mann.
Dette er unorsk.

Hvor kommer denne spillestilen fra?
Fotballfilosofien min bygger på spansk fotball, hvor det er mye ballbesittelse for å komme i overtall fram på banen. På La Manga førte jeg litt statistikk. Vi hadde
65 % ballbesittelse mot Sparta og Løv Ham. Ekstremt mye, og det ble lagt merke til.

Manglerud Star er tippet til nedrykk sammen med Follo, Løv Ham og Tromsdalen. Skal dere gjøre tipsene til skamme?
Vi har tenkt det. Får vi den flyten i spillet som vi hadde i fjor høst, så kan vi overraske. Det er positivt å ikke ha noe forventningspress på seg. Men i kampene mot Sparta og Løv Ham var vi i perioder vesentlig bedre enn dem.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere