RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

"Groruddøler brøler"

Var tittelen på den siste forestillingen under forteller- festivalen på Linderud gård. Et spleiselag som fortalte, sang og gjøglet.

Linderud: Årets fortellerfestival "Alt henger sammen" var større og langt mer variert enn tidligere. Over 50 ulike arrangementer spredt på Det Åpne Teater og Tøyenbekken 12 på Grønland, samt på Linderud gård.
De gode historiefortellerne og den muntlige fortellertradisjonen fanget øyeblikkets magi. Sirkusteltet foran hovedhuset på Linderud gård var barnas og fortellernes arena.
Kjernen i de gamle eventyrene er god. Vi har fornyet de, litt mer stand up. Den muntlige fortellertradisjonen står sterkt i Norge, sier en travel kunstnerisk leder og forteller Georgiana Keable.
Hun legger til at festivalen også er et møtested for mange kunstnere fra mange land.
Å møte andre gode fortellere gir inspirasjon.

Mange scener

Forestillingene på Linderud gård ble spilt på tre forskjellige sener. Alle små og intime, men sirkusteltet var den som fungerte best. Dunkelt lys, fuktig varm luft og nærhet til fortellerne skapte en stemningsfull ramme.
Det var kjempespennende og morsomt i sirkusteltet, sier Hanna og Ida. De har akkurat sett "Musikantene på Karl Johan".
En forestilling der du ble invitert til komme og se med ørene. En forestilling der Charlotte Øster og Sara Birgitte Øfsti Nesje sto for ordene og Ottar Nesje for trommelyden.

Groruddøler brøler

Siste forestilling på Linderud gård var et spleiselag med mange aktører. Både for og med barn og voksne. Barn fra Linderud skole var medhjelpere, åpnet forestillingen og fortalte et eventyr. Et eventyr der hver og en brukte sitt eget morsmål til sin del av fortellingen. Morsomt og originalt.
Jentene fra AMD Crew Dance vartet opp med en forrykende danseopptreden. Suggererende, og alle kjente det rykket i dansefoten.
Kanskje litt skummel, og det er vanskelig å forstå moralen, men alle var skikkelig med, sier Raymond Sereba etter å ha framført den grufulle historien om krokodillen som spiste "bestemor".

Fortelleren

Den gode fortelleren skaper bilder i hodene våre, varme i kroppene våre og gysninger langs ryggradene, står det skrevet i programmet til Fortellerfestivalen.
Fortelleren kan få lytteren til å gråte og le. Til å få noe å grunne på. En god forteller kan opplyse, skape magi, gi inspirasjon.
Muntlig fortelling er den mest miljøvennlige kunstformen vi har. Man trenger kun en stemme som virker. Og en som lytter.
Årets fortellerfestival var ikke bare større enn før, den fikk også mer oppmerksomhet.
At Prinsesse Märtha Louise deltok med en egen forestilling, skapte en blest som kom også alle de andre til gode, avslutter Georgiana Keable.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere