RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

"Headhunta" til Zwartfilm

Moss Avis etterlyste den 23. mars en herre som som ble "plukket opp" i Moss for å spille tysk fotballfan i filmen "Lange Flate Ballær".

Moss/Bekkelaget: Herren som ble etterlyst i Mosseavisa har nå lykkeligvis blitt funnet og den mystiske statisten viste seg å være tidligere idrettsman, Kjell-Odd Kristner (71), som vokste opp på Bekkelaget.
Jeg ble "høddhenta. Eller "headhunta", forteller Kristner til Moss Avis.

Spontan statist

Den nykjente filmstatisten har vært medlem i Bækkelagets Sportsklub i 55 år og har tidligere spilt bandy, ishockey og fotball for bekkelagsklubben. Han er fortsatt engasjert i sporten og er medlem av klubbens senioravdeling.

Kristner var på tur i Moss sentrum for å handle medisiner til sin svigermor, skriver moss-avis.no. Han stod utenfor apoteket og ventet på sin kone Ragnhild da filmassistent Eric Magnusson kom forbi og lurte på om Kjell-Odd kunne tenke seg å medvirke i Harald Zwartfilmen "Lange Flate Ballær". Bibba Rustad, venn av Kjell-Odd, opplyser at assistenten var i en lei knipe da den opprinnelige statisten ikke hadde dukket opp og de hadde gjort klart til innspilling av en stor scene med mange statister. Kjell-Odd stilte sporty opp, etter å ha spurt kona til råds, og ble i filmens rulletekst kreditert med en takk til "Mossetysker'n". Etter opptaket forsvant Kjell-Odd fra settet og glemte hele greia inntil nylige avisoppslag har gjort ham til "filmkjendis".

Velkjent lokalhelt

Gjennom Moss Avis etterlyste regissør Bjørn Fast Nagell "Mossetysker'n" da han gjerne ville invitere ham og hans kone på kino slik at de kunne se Kristners første opptreden på lerretet. Etter oppslaget gjenkjente Ragnhilds onkel, Alf Alexandersen, sin nieses ektemann og kontaktet sporenstreks den nye filmstjernen. Mysteriet kom altså for dagen da Ragnhild ringte Mosseavisen og bestilte noen nummer av mannens førstesidesoppslag.

Kjell-Odd er en kjent person blant de godt voksne på Bekkelaget og Nordstrand. Da han ble spurt om å være statist, stilte han opp på blunket. Han er ikke skvetten han, ler Bibba Rustad. Hun og mannen Svein Rustad er gode, gamle venner av Odd-Kjell Kristner og kan fortelle at han er kjent og beryktet i hele distriktet for sin væremåte og treffende replikker.

Han er original og artig, forteller Bibba Rustad.

Det er tydelig at den karismatiske og karakteristiske filmstatisten også gjorde inntrykk på regissør Fast Nagell så det er grunn til å glede seg til Kjell-Odds debut på lerretet når filmen slippes på kino 31. mars.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere