RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

"Hølaløkka Shipyard"

Den unnselige dammen framsto som en travel havn da redere i alle aldre stilte med sine farkoster for beskuing og sjøsetting.

Grorud: Modellbåtens dag gikk av stabelen på Hølaløkka sist søndag formiddag. Folk med radiostyrt, elektrisk båt eller seilbåt kom for å kjøre. Arrangører var Small Size Hobbyland, i samarbeid med Akers Avis Groruddalen.

Lange vinterkvelder

Litt hutrende og regnkaldt sommervær satte ikke noen demper på modellbåtentusiastene. Båter tåler jo litt ruskevær.
Denne har jeg laget sammen med bestefar. Vi har brukt mange kvelder i hele vinter for å få den ferdig, sier "Blue Prins" stolte eier Markus Nikolai Berner.
Han forteller at den ble behørig døpt i Bogstadvannet for en uke siden, og at nummeret i seilet er det samme som hans fødselsdag.

De gamle

To flotte båter ved siden av hverandre før sjøsetting vekker de skuelystnes interesse.
Det er slepebåten Svarten og Panserskipet Tordenskjold. Riktig to prakteksempler på hva lange og mørke vinterkvelder kan brukes til
Dette er en tro kopi av Norges første panserskip Tordenskjold. Båten flyter og går som den skal. Den lar seg lett manøvrere, men kanonene skyter ikke med skarpt, sier den stolte eier Christopher Hoelfeldt Lund, etter sjøsettingen.
Den vesle dammen på Hølaløkka framsto utover formiddagen som et lite havstykke med stor båttrafikk. Saktegående båter seg stille rundt og fikk etter hvert selskap både av seilbåter og fartsvidundre. At de fleste "rederne" var av hannkjønn i alle aldre, er vel ikke til å undres over.
Modellbygging er de store gutters barndomsdrøm som går i oppfyllelse.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere