RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her starter og stopper det som for tiden må være Norges største rundkjøring. Du kjører videre oppover under broen. Fire kilometer senere kommer du ut igjen i Holmenkollveien. FOTO: ALEXANDER SYNSTAD
Her starter og stopper det som for tiden må være Norges største rundkjøring. Du kjører videre oppover under broen. Fire kilometer senere kommer du ut igjen i Holmenkollveien. FOTO: ALEXANDER SYNSTAD

"Holmenkollen Rundt" frustrerer

Du kan bare glemme å ta en biltur opp til Holmenkollen og kjøre ned igjen samme vei. Veiarbeid sørger for en skikkelig rundtur. Det skaper mye frustrasjon. – En elendig løsning, mener Holmenkollens Vel.

HOLMENKOLLEN: Biler og busser blir for tiden sendt ut på en flere kilometer lang runde i Holmenkollen og Voksenkollen. På grunn av veiarbeidet i Holmenkollen er Holmenkollveien midlertidig blitt enveiskjørt.

Det betyr at du pent er nødt til å fortsette oppover til Voksenkollveien, videre opp til Soria Moria. Deretter fortsetter ferden i trange og svingete villaveier før du kommer tilbake i krysset Hospitsveien/Holmenkollveien.

LES OGSÅ: Se – et flyvende hus!

Løsningen skaper frustrasjon. Saktegående kø i Holmenkollveien er én ting. Men belastningen de mindre veiene får, og særlig Hospitsveien, har ført til mye hoderisting i de berørte områdene.

Formann i Holmenskollens Vel, Per Balch-Barth skjønner ikke hvorfor denne løsningen er valgt. Og han har på vegne av sine medlemmer registrert mange hjertesukk.

– Det er en elendig løsning. At det ikke ble valgt en løsning med lysregulering, skjønner vi ikke. Kø i Holmenkollveien er ikke noe problem. Belastningen Hospitsveien får er derimot et problem, sier Balch-Barth.

Han tenker med gru på alle turistene som skal fraktes ned Hospitsveien i sommer.

– Når skolen begynner igjen, blir det enda verre. Hospitsveien er skolevei for Grindbakken-elever. Får vi ikke noen annen løsning, frykter vi det verste skal skje.

Flere Oslo-nyheter her!

– Har ikke ord

I kulissene foregår det heftig arbeid for å få lysregulering i Holmenkolleveien. Vestre Aker bydelsutvalg (BU) presser på for at det skal skje noe.

BU-leder Elin Horn Galtung frykter ulykker skal skje. Gruppeleder for Venstre, Terje Bjøro sier det slik:

Som bydelspolitiker har jeg ikke ord. Jeg krever umiddelbar gjeninnføring av toveistrafikk i Holmenkollveien. I tillegg til våre protester fra politisk hold vil jeg be bydelsoverlegen tre inn og bruke sin myndighet. Her kan liv og helse stå på spill, sier han.

Toveiskjøring fra oktober

Samferdselsetaten (SAM) trapper opp arbeidet i Holmenkollveien for å gjøre perioden med enveiskjøring i området så kort som mulig.

Ifølge SAM jobbes det med at området igjen kan være klart for toveistrafikk fra og med 1. oktober 2010. Fra 1. oktober og frem til 15. november vil det bli lysreguleringer over kortere avstander for å få avsluttet arbeidet.

Flere Oslo-nyheter her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere