RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

"Ikke-saken" som det ble sak av


Stovner bydelsutvalg med leder Karl P. Olsen brukte den nye kultursalen på Nedre Fossum for første gang.
Stovner bydelsutvalg med leder Karl P. Olsen brukte den nye kultursalen på Nedre Fossum for første gang.
Utstillingen "Livets begynnelse" var rammen rundt medlemmene da Stovner bydelsutvalg møttest i den nye Kultursalen på Nedre Fossum gård.

STOVNER: Det var ikke så mange kontroversielle saker på kartet til septembermøtet, men mange viktige og store. Grøntplanen for Oslo og utbygging av Bjørnheimveien 16 var blant sakene som ble tatt opp.

Grøntplan

Stovner har fått til høring "Grøntplan for Oslo – Kommunedelplan for den blågrønne strukturen i Oslos byggesone" og i sitt svar påpeker bydelsutvalget:

– Lokalkunnskap og lokale behov må vektlegges som en viktig faktor i saken. Det oppleves som en svakhet ved helheten i planen at Rommen- Rommensletta, i sentrale deler av bydelen er tatt ut av planen, fordi den inngår i kommunedelplan (KDP) for Alna Miljøpark – selv om denne er lagt ut til offentlig ettersyn samtidig.

Videre foreslår bydelsutvalget at det plantes alleer langs hovedfartsårene gjennom Groruddalen, ikke minst med henvisning til vegetasjonens betydning for estetikk, luftrensende og lokalklimatiske effekt.

Ikke-saken

Ragnar Torgersen fra Høybråten velforening fulgte BU-møtet med spenning, og tok opp saken i åpen halvtime.

Foreningen hadde bedt bydelen behandle spørsmålet om utbygging av Bjørnheimveien 16 på nytt.

Bydelsdirektørens forslag var å ta saken til orientering og ikke gjøre noe mer med den da utbyggingsplanen var i tråd med godkjent reguleringsplan.

Men med SV i spissen ville BU noe annet.

– Dette er en sak som jeg synes vi skal behandle som politikere og ikke som byråkrater, sa Tore Ludt og fremmet eget forslag.

– Jeg synes dette er en ikke-sak som blir sak, repliserte Høres Per Opsahl.

Etter at Arbeiderpartiet hadde hatt et lite gruppemøte, kom forslaget opp til avstemming og vedtatt:

– Bydelsutvalget viser til de støyberegninger som foreligger i saken, og ber Plan- og bygningsetaten/byrådet vurdere saken på nytt da disse opplysningene endrer de forutsetninger reguleringsvedtaket er fattet på.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere