RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

"Je blir forbanna!"

I Akersposten 14. januar har Arne Porsum et innlegg om kunstisbanen på Bogstad med tittelen "Je blir forbanna!", hvor han bl.a. betviler en motdebattants kunnskaper generelt, på grunn av en enkelt feil i motpartens innlegg.

I slutten av innlegget hevder han imidlertid at uttalelsen: "Je blir forbanna", kom fra Røkke i forbindelse med Aker Solution-saken. Dette er feil, uttalelsen stammer ikke fra Røkke, Han sier nemlig "I" og ikke "Je". Derimot sa industriministeren "Je blir forbanna".

Røkkes tilknytning til uttalelsen er at han senere, på en noe ufin måte, hermet hennes uttalelse på hennes dialekt, men dette gjør selvfølgelig ikke uttalelsen til "hans ord", slik som Porsum hevder.

Dette gjelder enten man siterer industriministeren eller Ibsen. Man får ikke noen eierrett til Ibsens diktning om man siterer ham.

Moralen er at man skal være forsiktig med å antyde at en enkelt feil i motpartens innlegg betyr generell mangel på kunnskaper, når man selv omgås kjente sitater på en så uryddig måte, og endog benytter dem som tittel på sitt innlegg..A. M. Lerstøl

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere