RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

"Jobben" jubler

Frelsesarmeens jobbprosjekt for rusmisbrukere vokser kraftig. Sist uke fikk "Jobben" en million ekstra fra rådhuset, og pengene trengs.

GAMLE OSLO: Bare denne uka har vi fått 8-10 nye brukere. Til sammen har vi nå 240 registrerte brukere, forteller leder Pål Henriksen i Frelsesarmeens lavterskel jobbprosjekt "Jobben".
Frelsesarmeen tilbyr gjennom dette tiltaket arbeidstrening for rusmisbrukere, og de utfører oppgaver som kommer hele byens befolkning til gode. I grupper på 4 til 6 personer går de gatelangs og plukker søppel, de drar ut på øyene i Oslofjorden og rydder og gjør det hyggelig, de vedliker Rudolf Nilsens plass, i tillegg til en rekke andre mindre og større oppgaver.

Tilleggsbevilling

I det reviderte Oslo-budsjettet for 2007 bevilger H/FrP-byrådet sammen med KrF og Venstre en million ekstra kroner til "Jobben". Pål Henriksen skryter av Oslo kommune.
Vi har et veldig godt samarbeid med Oslo kommune, både politikere og etatene, og vi ønsker å gi noe tilbake til kommunen gjennom det arbeidet vi utfører, forteller Henriksen.
Han understreker at rusmisbrukerne fra "Jobben" skal gjøre oppgaver som ellers ikke ville blitt gjort.
Vi ønsker ikke å tråkke i noens bed, vi skal være et supplement. Men det er såpass store mengder søppel at vi har nok å henge fingrene i, sier Henriksen til Østkantavisa.

Bil og båt

Prosjektet startet i september 2005, og mindre enn to år senere holder lokalene i Schweigaards gate på å bli for små. At de ekstra pengene får bein å gå på, levner Henriksen liten tvil om.
Med de store mengdene søppel vi plukker på øyene trenger vi en større båt enn den vi har. Vi vil også investere i mer utstyr og forhåpentligvis en ny bil, og ellers vil vi bruke pengene til å videreutvikle prosjektet, forteller han.
Henriksen er åpen for å ta på seg enda større oppgaver.
Vi kunne sikkert tatt ansvar for en park til, i tillegg til Rudolf Nilsens plass. Vi får gjort mye, samtidig som det ikke er noen hemmelighet at vi kan være litt uforutsigbare, innrømmer prosjektlederen.
Han mener prosjektet har positive ringvirkninger langt utover at det fjernes tonnevis med søppel fra Oslos fellesområder.
Vi setter krav til hvilket rusnivå brukerne våre kan ha når de skal jobbe for oss, og for mange fører det til et redusert rusnivå generelt. Mange av brukerne føler de har fått et nytt innhold i livene sine, forteller Henriksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere