RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

"Liberté" og KORO

Som sikkert også andre har jeg gjort meg opp en mening om verket som er omtalt i dagspressen. Diverse uttalelser i anledning blant annet foreslått plassering foran Stortinget bærer stort sett preg av høflighet og forsiktighet. Enkelte har kan hende ikke helt klart for seg om verket kan plasseres innenfor rammen av begrepet kunst.

Noe annerledes er det for meg, idet jeg allerede tidlig i 30-årene ble utnevnt til å være "den slemmeste gutten på Ljan". Derfor behøver jeg ikke uttale meg verken høflig, beskjedent eller usikkert om fenomenet. Den eneste kunsten ved produktet er så vidt jeg kan forestille meg, er at man har oppnådd finansiering helt fram til år 2014.

Plasseringen på et verdensberømt sted kan etter min mening være et lite iøynefallende sted på Ekeberg i forbindelse med "Norway Cup" hvis arrangørene føler for det. Siden produktet har visse likheter med "keiserens nye klær" bør det kanskje fremstilles i transparent plast? Kan hende bør det omdøpes til "La - Trina" (eller Skitt la gå).

Imidlertid kom det tydelig fram at KORO-direktøren var positiv til den foreslåtte plasseringen. Når jeg ikke tidligere kan erindre noe om KORO, er jeg interessert i å få diverse spørsmål besvart i forbindelse med denne organisasjonen. Det fulle navnet oppgis å være: "Statens fagorgan for kunst i offentlig forum".

1. Hvem var ansvarlig for opprettelsen?

2. Hvilket omfang har KORO, ansatte og budsjett?

3. Hvilke arbeidsoppgaver har KORO på merittlisten?

4. Hvilke kvalifikasjoner bør en ha for å bli ansatt?

5. Har KORO myndigheter som kan tilsidesette for eksempel bystyrer og andre som ellers ville være de naturligste beslutningsdyktige?

6. Siden navnet tyder på at staten er arbeidsgiveren er jeg trolig en av bidragsyterne gjennom skatteseddelen, og har vel rett til innsyn?

Vi er i oppseilingen til et nytt valgår, og mange vurderinger av det offentlige forbruk vil ha betydning for utfallet av valget. Siden min uærbødige vurdering av behovet for KORO bringer tankene tilbake til den langstrakte saken om "Brustad-bua", ønsker jeg å få en redegjørelse for disse spørsmålene for å godta behovet.

På andre sider i dagspressen har det samtidig vært omtalt at en 100-åring ikke fikk den omsorgen hun så bestemt hadde krav på. Dersom "La-Trina" og KORO belaster mine (og dine) skatteinnbetalinger bør det skje en vesentlig omlegging.

Vennligst la oss få en utførlig orientering!Eyolf Arndt Andersen

"den slemmeste gutten på Ljan"

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere