RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

"Liksom-åpning" av Røatunnel


En stor banner illustrerte Røatunnelen. Foto: Ida Schmidt Nygaard
En stor banner illustrerte Røatunnelen. Foto: Ida Schmidt Nygaard
Bilistene langs Griniveien torsdag ettermiddag var vitne til åpning av Røa-tunnelen. Men tunnelåpningen man kunne se denne dagen, var kun en illustrasjon av det etterlengtede hullet i fjellet.

Røa: Ivrige røabeboere kledd i rødt for anledningen hadde møtt opp på markeringen av Røatunnelens forhåndsåpning sist uke. Med korps, båndklipping, dynamitt og taler var det duket for festivitas.
Odd Einar Dørum (V) og Rune Gerhardsen (Ap) var blant gjestene. Også byråd for miljø og samferdsel Peter N. Myhre, Vestre Aker Venstres Terje Bjøro og BU-leder Elin Horn Galtung (H) var på plass.
- Dette området her på Røa har blitt presset av veldig mye trafikk og vi kan glede oss over at kampen for tunnel har kommet viktige skritt fremover, sa Odd Einar Dørum. Han roste røabeboerne for stayerevne og pågangsmot i den årelange kampen.
Også Rune Gerhardsen tok til orde under åpningen.
- Oslopakke 3 er et vellykket forsøk på å få ressurser til å få trafikken under kontroll i dette området. Tunnelen gir en mulighet til å bygge samfunnet her på en helt ny måte, sa han.
- Vi synes det er viktig å ha litt positiv oppmerksomhet rundt Oslopakke 3, ikke bare sperring av biler i veien. Det er snart Stortingsbehandling og derfor ekstra viktig å markere engasjementet rundt Røatunnelen, sier Karoline Herlofsen fra aksjonskomiteen.
Hun kan fortelle at komiteen er i gang med å arrangere en stafett for overlevering av underskriftene fra underskriftskampanjen for Røatunnel.
- Dette blir en politikerstafett og Rune Gerhardsen er første påmeldte, sier hun.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere