RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

"Naive Norge" til retten

Striden rundt Christofer Owes film fra Holmlia kan ende i retten fordi forhandlingen med fotografen har vært resultatløse, melder Dagbladet.

Holmlia: Gunhild Westhagen Magnor hadde nemlig ikke godkjent alle opptakene hun hadde tatt og som ble brukt i Owes film. Filmen skulle gå i reprise, men TV2 har foreløpig valgt å droppe dette. Informasjonssjef i kanalen utelukker ikke overfor Dagbladet at saken kan ende opp i rettsapparatet. Etter at filmen ble vist på TV2 høstet den massiv kritikk, både blant forskere og kritikere i mediebransjen over hele landet.

Gratis

Fotograf Magnor filmet for Owe uten å få betalt mot at det skulle skrives skikkelig kontrakt om prosjektet ble realisert. Hun hadde da blitt forespeilet en "livsbejaende film" fra lokalmiljøet på Holmlia. Magnor hørte ifølge Dagbladet aldri noe mer fra Owe og så plutselig filmen da den ble sendt på TV2. Da hadde filmen i tillegg totalt endret karakter, og Magnor tok sterkt avstand til innholdet.

Ifølge Dagbladet tok fotografen kontakt med TV2 for å få sine klipp fjernet helt fra filmen, men ble i stedet tilbudt penger for at kanalen kunne bruke opptakene.

Forhandlinger uten løsning

Forhandlingene mellom Norsk filmforbunds advokat som representerer Magnor og TV2 har ifølge Dagbladet ikke resultert i noe. TV2 ønsker fortsatt retten til å vise filmen og beklager heller ikke at den ikke ble fjernet fra web-tv-tjenesten før i slutten av januar. Røiseland sier til avisen at dette var fordi forhandlingene ed Magnor til å begynne med konsentrerte seg om reprisevisninger. Det var først senere kanalen mottok brev fra filmforbundets advokat om at Magnor ønsket filmen fjernet inntil saken var løst.

Dagbladet melder at fotografen også ønsker at opptakene leveres tilbake til henne samt at hun blir erstattet for krenkelse av hennes ideelle rettigheter. Dette bestrider derimot TV2 ettersom kanalen er avhengig av ryddige arbeidsforhold ettersom de kjøper inn mange eksterne produksjoner. Blir ikke saken løst risikerer den å havne i retten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere