RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

"Ny" skole på Hauketo om to år

På årets Oslo-budsjett har det endelig blitt bevilget penger til å rehabilitere og bygge på Hauketo skole.

Hauketo: I løpet av året starter arbeidene som skal gjøre den 40 år gamle skolebygningen til en moderne og tidsriktig skole.

Moderne

I dag består Hauketo skole av hovedbygningen som rommer de fleste elevene samt samlingssal og svømmebasseng. I tillegg har skolen to paviljonger i nær tilknytning til hovedbygnigen. Nå gleder rektor Eli Handeland seg til å få alle elevene inn under samme tak.

Det jeg gleder meg til er å få et opprustet skolebygg med godt inneklima. Det er noe av det viktigste, smiler rektoren som ser fra til mer plass for både ansatte og elever.

De foreløpige planene for ombyggingen inneholder helt nye planløsninger for hovedbygningen. Bygningens skall bli stående, men innvendig blir det store forandringer. Etasjene skal åpnes opp for å slippe inn mer lys og klimaanlegg installeres. I den ene etasjen får elevene et eget teknologirom og vekstrom. Aller mest spennende er kanskje tanken om å få en innendørs gangbro over det som i dag er fellessal for ulike arrangementer.

Ferdig i 2009

Til skolestart i 2009 skal den "nye" skolen stå ferdig. Byggeperioden vil altså ta rundt to år. Hvor undervisningen skal foregå i denne tiden er derimot ikke avklart ennå. Skolen har i dag i overkant av 300 elever fordelt på elleve klasser.

Det kan bli litt kavete i byggeperioden så det blir nok utfordrende. Jeg lurer på hvordan vi skal gjøre det med tanke på bråk og sånt, men vi må jo få det til, sier Handeland.

Når arbeidene starter er ikke bestemt annet enn at det er antydet oppstart i tredje kvartal dette året.

Positive elever

Åttendeklassingene Mario Gunasigham, Bjørn Vegard Johansen Navrestad, Veronika Jensrud, Connie Berger, Andrea Hoff Utne og Eivind Larsen syntes planene for skolen så spennende ut da de fikk se tegningene denne uken. De gleder seg aller mest til å få nye toaletter.

Toalettene er kjempeekle. De mangler dører og lukter, sier Mario (13).

Heldigvis trenger ikke elevene å vente helt til 2009 for å få bedre toalettforhold på skolen. Allerede i år har skolen bevilget penger til en midlertidig opprustning.

Det må vi bare. Elevene kan ikke ha det sånn, mener rektor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere