RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

"Pølsa" falt i finalen


Øystein Pettersen var på vei mot noe stort i OL, men et uhell i finalen ødela seiersmuligheten.
Øystein Pettersen var på vei mot noe stort i OL, men et uhell i finalen ødela seiersmuligheten.
Et fall i finalen gjorde at Øystein "Pølsa" Pettersen måtte nøye seg med sjetteplass i OL-sprinten.

VANCOUVER: Øystein "Pølsa" Pettersen var sterk både i prolog, kvartfinale og semifinale i OL-sprinten. Han var også den løperen som var nærmest den russiske tetduoen tidlig i finalen.

– Jeg følte meg bra, selv om jeg kom litt dårlig ut. Jeg stressa litt, så jeg følte at jeg måtte roe meg ned, sa Pettersen til NRK like etter løpet.

I svingen før siste motbakke, gikk det imidlertid galt for Pettersen. Brobekk-gutten gikk i bakken etter en kollisjon.

– Poltaranin kjører på høyreskia mi i svingen der, sa en trist Pettersen til NRK, etter å ha slitt med følelsene før han klarte å snakke.

– Ikke det jeg drømte om

Øystein Pettersen sa til NRK at han var fryktelig skuffa, ettersom han følte seg bra i finalen.

– Jeg trøster meg med at jeg har kommet til OL og gjort det bra. Det er bra å bli nummer seks, men jeg drømte ikke om sjetteplass da jeg sto på start i finalen, akkurat, forklarte "Pølsa".

OL har nemlig vært en stor drøm for Lillomarka-løperen, som er med i sitt første internasjonale mesterskap i Vancouver.

Hilste til Groruddalen

NRKs reportere påpekte at Pettersen tok tapet som en gentlemann.

– Jeg er jo fra Groruddalen. Vi groruddøler er gentlemenn, svarte "Pølsa".

Midt i skuffelsen var det velkjente glimtet i øyet tilbake.

– Jeg må benytte muligheten til å hilse til alle de som sitter på grorud og heier. Jeg håper jeg får lov til å komme hjem likevel, sa 26-åringen fra Brobekk.


Hva synes du om innsatsen til "Pølsa"? Si din mening i kommentarfeltet nedenfor!

Vi fulgte sprinten underveis:

Øystein Pettersen kom i likhet med resten av de norske greit videre til kvartfinalen i OL-sprinten torsdag kveld. Dermed var han klar for kvartfinale.

"Pølsa" uttalte til NRK at han ikke trodde var rask nok til å avgjøre på oppløpet, og taktikken var derfor å gå hardt hele veien, med Tor Arne Hetlands gamle superski på beina.

Vant kvartfinalen

Pettersen førte godt an i kvartfinalen, men klarte ikke å skaffe seg luke til sine konkurrenter. Inn på oppløpet lå Pettersen i ryggen på den regjerende OL-mesteren Björn Lind.

På oppløpet viste Pettersen at han derimot taklet stakingen svært bra. Ingen klarte å matche Pettersens fart, og dermed var han klar for semifinale.

- Dere ser vel at jeg er råsterk, smilte han til NRK etter løpet.

- Det er j*** moro å gå på ski, det er jo ol, fulgte han opp.

Førte an i semifinalen

Også i semifinalen gikk Øystein Pettersen hardt ut, og lå foran i feltet gjennom store deler av løypa. I siste motbakke inn mot stadion kjørte "Pølsa" for fullt, igjen uten å få luke til sine russiske motstandere.

Inn på oppløpet var Pettersen nummer to, bak russiske Panzhinskyi, men Brobekk-gutten gikk ut på siden og staket seg opp i ledelsen.

Inn mot målstreken slappet "Pølsa" noe av, slik at russeren tok heatseieren, men det ble andreplass og finale på groruddølen.

Miss i finalen

I finalen gikk Øystein Pettersen igjen for lederposisjon, men han klarte ikke å få teten fra start. I stedet var det russeren Panzhinskyi som tok ledelsen og fikk en liten luke.

Pettersen og resten av nordmennene klarte ikke å holde følge, og de to russerne i tet økte hele veien. Øystein Pettersen ble hektet av for godt da han hektet i en motstander og falt i bånn av siste motbakke.

Dermed havnet Øystein Pettersen sist i OL-finalen, og måtte ta til takke med sjetteplass. Den russiske duoen Kriukov og Panzhinskyitok gull og sølv. Petter Northug ble nummer tre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere