RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

"Politikere! Spar trimmen vår!"


ikke rør: Trimgjengen fra Engebråten er føre var, og ber bydelspolitikerne ligge unna treningstilbudet, instruktør Åse Harnes foran.
ikke rør: Trimgjengen fra Engebråten er føre var, og ber bydelspolitikerne ligge unna treningstilbudet, instruktør Åse Harnes foran. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga
Trimgjengen på Engebråten ber nå politikerne frede det forebyggende tilbudet for eldre.

KJELSÅS: Trange budsjetter kan skape usikkerhet rundt tilbud som eldretrimmen på Engebråten. For forebyggende aktiviteter er ikke lovpålagte, og kan kuttes hvis det blir lokalpolitisk flertall for det.

Del på Facebook

Truet i 2008 – Nå må politikerne frede det

Da bydelen måtte spare penger i 2008, ble det foreslått å kutte fire fysioterapeutstillinger. Men blant annet stort oppmøte i åpen halvtime i bydelsutvalget, gjorde at det «bare» ble kuttet 1,25 stillinger. Og eldretrimmen overlevde, så vidt.

Nå ønsker de godt voksne sprekingene å være føre var, og oppfordre det nye bydelsutvalget som skal velges 12. september, til å frede tilbudet.

– Vi sparer bydelen for millioner

Opp mot 40 eldre deltar på treningen tirsdager i Engebråtenhallen. Det er god plass til flere. Deltakerne betaler 400 kroner halvåret for å delta.

– Tenk så mye penger vi sparer kommunen for, ved å holde oss i form her! Vi er jo godt voksne og har kanskje litt plager her og der, men trimmen holder oss mer oppegående og friskere. Jeg skal plage kroppen min så den ikke plager meg! I tillegg gir jo trimmen også mer overskudd til eventuelt å ta seg av ektefelle hjemme, som kanskje ikke er i like god form, sier Kjellaug Løbet Elshaug (72) fra Kjelsås.

Har en god instruktør

Hun har vært med nesten fra starten i 1999, og skryter av instruktør og fysioterapeut Åse Harnes fra bydelen.

– Hun er så lugn og fin, presser oss ikke for mye, og tilrettelegger veldig bra. Og så er det jo dette sosialt. Det blir sånn at vi møter opp i god tid, så rekker vi å skravle litt også. Det var veldig hyggelig nå å treffe alle igjen etter ferien. Så nå håper jeg virkelig at politikerne tar oss på alvor, og at vi slipper flere runder, som den i 2008.

Leif Larsen (84) og Clarice Pettersen (93) – begge fra Kjelsås – har også vært med på trimmen siden starten.

– Må skjønne viktigheten

– Dette holder oss i form, og samtidig er det sosialt. Hvis politikerne ikke skjønner hvor viktig dette tilbudt er, ja da er de ikke verdt å være politikere, sier Leif.

– Trimmen holder meg myk. Mosjon er viktig, jeg har drevet med gymnastikk nesten bestandig. Synd at det alltid skal være usikkerhet rundt sånne tilbud. Det burde det ikke være, sier spreke 93-årige Clarice.Del på Facebook

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere