RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nybakt norgesmester Fredrik Carlsen turte ikke juble for fullt med en gang fordi han skammet seg over utvisninga, men oppe på balkongen sammen med kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit lot han følelsene få fullt utløp. Til høyre jubler lagkamerat i AaFK og romkamerat i Ålesund, Glenn Roberts. Alle foto: Carina Alice Bredesen
Nybakt norgesmester Fredrik Carlsen turte ikke juble for fullt med en gang fordi han skammet seg over utvisninga, men oppe på balkongen sammen med kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit lot han følelsene få fullt utløp. Til høyre jubler lagkamerat i AaFK og romkamerat i Ålesund, Glenn Roberts. Alle foto: Carina Alice Bredesen

"Røde-Carlsen" jublet for cupgull

Fredrik Carlsen (19) var langt nede etter to gule kort og en tidlig dusj. Men romkamerat Glenn Roberts startet opphentinga for AaFK.

ULLEVÅL:AaFK-spilleren Fredrik Carlsen (19) fra Oppsal mistet hodet og pådro seg sitt andre gule kort etter 51 minutter av årets NM-finale mellom Aalesund FK og Molde – men scoring av blant annet Carlsens samboer og trosterudgutt Glenn Roberts reddet dagen for Carlsen og AaFK.

Cupfinalen i bilder

– Jeg må bare si tusen takk til alle gutta. Jeg var langt nede etter utvisninga, og satt for meg selv i garderoben da Glenn utliknet til 1-1, forteller oppsalgutten, som er på utlån fra Vålerenga til AaFK denne sesongen.

Han fikk tillit av Kjetil Rekdal fra start i årets cupfinale, og gjorde sine ting bra på Aafks midtbane – med unntak av to nokså hodeløse hendelser.

– Mistet hodet

Først fikk Carlsen kampens første gule kort, etter å ha revet ned Moldes kaptein Daniel Berg Hestad.

Frisparket ble slått inn i feltet av Makthar Thioune, og etter litt klabb og babb, setter Mame Biram Diouf ballen i nettet.

Og så, etter 51. minutter pådrar Carlsen seg sitt andre gule kort for dagen. Igjen stopper han en moldeovergang på ulovlig vis, og dommer Kristoffer Helgerud drar helt korrekt opp det gule kortet – igjen.

– Jeg holder igjen spillerne i begge tilfeller. Den andre gangen mister jeg rett og slett hodet, jeg ville så gjerne vinne og ble litt heit i toppen, sier Carlsen etter kampen.

Ingen nåde

Han bønnfaller dommeren om å slippe å ta den lange turen ut i garderoben, men Helgerud viser ingen nåde.

Carlsen går slukøret av banen, og ser rett i bakken da Rekdal prøver å gi ham en klapp på skuldra.

– Da var jeg lang nede, medgir Carlsen.

– Jeg satt for meg selv litt, tok en dusj og gikk ut på tribunen. Og da jeg så det sto 1–1 ble jeg veldig, veldig glad, smiler 19-åringen.

Straffer for første gang

Cupfinalen ble for aller første gang avgjort med straffesparkkonkurranse, etter at AaFK kom tilbake to ganger med ti mann.

Først Glenn Roberts etter 54. minutter, deretter innbytter Tor Hogne Aarøy etter 114 minutter (andre ekstraomgang).

– Hvordan var det å se resten av kampen fra tribunen?

– Det var forferdelig spennende, og som sagt, tusen takk til gutta som virkelig ga alt. Dette er så innmari gøy, nå skal vi feste helt vilt, gliser Carlsen, som også ble cupmester med VIF i fjor, etter å ha spilt de to første rundene for oslolaget.

Jonathan Parr fra Holmlia spilte hele kampen for AaFK på venstrebacken, og kunne også juble for cupgull i kveld.

Les fyldig kampreferat: Molde-AaFK LIVE

Følger Rekdal

Carlsen begynte sin fotballkarriere i nærmiljøet på Oppsal. Deretter ble han nordstrandspiller, før Kjetil Rekdal hentet han til VIF som fjortenåring.

Og det var Rekdal som fikk Carlsen til å ta turen til Sunnmøre og AaFK – på utlån fra VIF.

– Jeg syns Kjetil er en kjempegod trener, forteller Karlsen.

– Savner du Oslo?

– Jeg trives godt i Ålesund, men jeg bytter ikke dialekt, for å si det sånn. Det er veldig bra å dele leilighet med en annen oslogutt, flirer Carlsen, som ikke vet hvor han kommer til å spille fotball neste år.

– Det er ikke opp til meg, sier Karlsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere