RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

"Solsiden" krever like skjenkeregler


Barsjef Dan Danino på Parkteateret håper kommunen er lydhør for ønsket om likeverdige skjenkeregler på «Solsiden». FOTO: LARS ROAR RUD
Barsjef Dan Danino på Parkteateret håper kommunen er lydhør for ønsket om likeverdige skjenkeregler på «Solsiden». FOTO: LARS ROAR RUD
Skjenkestedene langs "Solsiden" synes det er urettferdig at Grünerhaven kan ha åpent til klokka 23, mens de må stenge 22. Nå er advokat satt på saken.

OLAF RYES PLASS: Østkantavisa har tidligere omtalt det nye skjenkeregimet som trådte i kraft da Bydel Grünerløkka fikk delegert skjenkemyndighet utenfor "skjenkeblekkspruten". Dette har ført til tre ulike skjenketider innenfor en radius på 70 meter ved Olaf Ryes plass. 

Nytt rotete skjenkeregime

 

Nå som utepilssesongen har starta, har folk for alvor skjønt hva politikerne egentlig har vedtatt.

– Dette henger ikke på greip og er helt uten logikk, sier advokat Dag Fosse til Østkantavisa.

"Lokalt regime"

Advokaten representerer de tre etablissementene Kontrasté, Fontés og Daqota på "Solsiden". Disse reagerer på at Grünerhaven har fått et unntak, og kan skjenke ute til klokka 23.

– Vi bistår de tre restaurantene. I dag har de åpningstid til 01 inne, og til 22 ute. Disse må i likhet med andre steder defineres som sentrum. De bør få ha åpent inne til klokka 03 og ute til midnatt, sier Fosse til Østkantavisa.

Det lokale skjenkeregimet er blitt så "lokalt" at tidene varierer innenfor få skritt. Parkteateret og de andre langs "Solsiden" må stenge uteserveringa klokka 22. Grünerhaven rett over gata kan skjenke til 23, mens utestedene i Thorvald Meyers gate kan holde på til midnatt. De tre ønsker en harmonisering av skjenkeregelverket, og vil trolig si seg fornøyd hvis de får skjenke til 23, om det blir avslag på midnattsstengt.

– Grünerhaven som ligger fire skritt unna oss, kan ha åpent til 23. Det er helt ubegripelig, jeg skjønner ikke logikken. Det henger ikke på greip, sier advokat Fosse.

En time lenger

Barsjef på Parkteateret, Dan Danino, har sendt søknad om å få skjenke ute til 23. Det er ikke ønskelig å servere til midnatt.

– Vi er så heldig at vi har så mange kunder hos oss hele uka uansett. 12 blir nok litt voldsomt, og vi ønsker å ta hensyn til de som bor her. Men vi synes jo det er litt rart at Grünerhaven kan holde på til 23, sier han.

Han synes det lokale skjenkeregimet fremstår som litt uforståelig.

– Med stopp klokka 23 kan man nyte vinglasset litt lenger på en solrik og varm sommerdag. En samkjøring av skjenketidene hadde vært veldig greit, synes Danino.

Facebook-aksjon

Forrige uke fortalte Østkantavisa om Blå, som må stenge ute klokka 22. Det var bydelsutvalget som stramma inn tiden, etter en klage fra naboene, noe som blant annet har generert en egen Facebook-aksjon.

Nå er et liknende opprør i gang på Olaf Ryes plass. Danino presiserer at Parkteateret ikke er i konflikt med Grünerhaven, men tror folk vil sette pris på et likeverdig og forutsigbart regelverk.

– Jeg har selv undertegnet kampanjen til Blå. Det er veldig trist at de skal rammes på den måten. Folk som velger å bosette seg i sentrumsområder må jo regne med et annet lydnivå her, poengterer barsjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere