RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

John Arne Riise har vært på Ekebergsletta ved flere anledninger.
John Arne Riise har vært på Ekebergsletta ved flere anledninger.

"Stjernesletta"

Ekebergsletta har trukket til seg en rekke verdensstjerner i løpet av Norway Cups historie.

EKEBERG: Patrick Vieiras visitt i 2006 sitter fortsatt friskt i minne hos arrangørene i Bækkelaget. Den franske midtbanestjernen, som nå spiller i Juventus, tok seg blant annet tid til å gi BSK-ildsjel Rigmor Andresen en god klem.

Det var helt fantastisk å få møte denne meget sympatiske herremannen. Det har vært mange kjente navn her oppe gjennom årene, men jeg må innrømme at dette møtet var ekstra spesielt. Han sa til meg at det var helt utrolig å få komme hit til årets Norway Cup, sa Rigmor til Nordstrands Blad etter den spesielle seanen for to år siden.

Selv hadde Vieira mye skryt å gi tilbake til Rigmor og BSK.

Norway Cup er en veldig viktig turnering. Her kan unge møtes og spille fotball uavhengig av hvilket land de kommer fra. Det er fantastisk at man kan samle lag fra rundt førti nasjoner til én turnering. Rase, religion og kultur har ingenting å si. Fotball er et universelt språk, sa den franske stjernen til vår avis.

Engelske stjerner

Før Patrick Vieiras besøk var allerede Norway Cup-arrangørene bortskjemte med besøk av verdensstjerner.

De tidligere engelske storspillerne Bobby Charlton, Kevin Keegan og George Best har alle tatt turen innom verdens største fotballturnering. I 1989 dukket også Pelé av mange regnet som verdens beste fotballspiller gjennom tidene opp på Ekebergsletta.

Mange stjerner i aksjon

Selv om ingen av de nevnte har spilt selv i turneringen, er det også mange kjente navn som har deltatt i Norway Cup.

Den brasilianske verdensstjernen Ze Roberto er spillerne som har herjet på "sletta". Han spilte for Pequeninos den brasilianske klubben som har terrorisert motstanderne i år etter år i Norway Cup. En rekke norske stjerner har også deltatt i turneringen, blant annet Ole Gunnar Solskjær og Henning Berg.

Tidligere toppspiller på damelandslaget, Ann Kristin Aarønes, står i tillegg bak en av de største prestasjonene i en Norway Cup-finale. Gullvinneren og toppscoreren fra VM i 1995 scoret fem mål og hadde to målgivende pasninger, da hennes Spjelkavik vant juniorfinalen i 1990.

I år er det også garantert noen kommende stjernespillere som hamrer inn mål på Ekebergsletta...

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere