RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Samarbeidet med StatoilHydro om «Teach First Norway» vil skape landets beste læringsresultater mener byråd Torger Ødegaard.
Samarbeidet med StatoilHydro om «Teach First Norway» vil skape landets beste læringsresultater mener byråd Torger Ødegaard.

"Superlærere" til Groruddalen

Skolebyråd Torger Ødegaard er ikke snau, og slår på stortromma. Nå skal han hente de skarpeste «mattehodene» til å undervise i utvalgte Groruddalsskoler.

GRORUDDALEN: Og som ihuga Høyrepolitiker er byrådens opplegg også et friskt innspill i valgkampen.

- De andre bare snakker. Vi gjør det, sier Torger Ødegaard.

Teach First

Utdanningsetaten i Oslo vil lokke de beste realfagsstudentene, de med mastergrad, til å jobbe som lærere på utvalgte skoler i Groruddalen. Belønningen som blinker etter to år bak kateteret, er et ettertraktet jobbintervju hos StatoilHydro og et utviklingsprogram i regi av «Teach First».

- Skolene i Groruddalen har de største utfordringene, og da må vi hente de skarpeste hodene til å møte disse utfordringene, sier en tent skolebyråd og legger til:

- Jeg er stolt over at Oslo, som har den mest sammensatte elevflokken, har de beste leseresultatene. Nå skal vi gjøre noe med realfagkompetansen og da trenger vi Norges flinkeste lærere.

Han mener samarbeidet med StatoilHydro vil gi skolene et løft.

Utvalgte

Det er 10 ungdomsskoler og 10 videregående skoler i Groruddalen som skal få de nye «superlærerne». Hvilke skoler som blir med i opplegget er ikke avklart ennå.

- Oslo kommune betaler lærerlønnen, mens det er StatoilHydro som betaler kostnadene knyttet til opplegget med Teach First., sier Torger Ødegaard og forstsetter:

- Erfaringene fra England viser at halvparten av de som ble rekruttert fortsetter som lærere etter de to årene med bindingstid. Jeg håper dette også skjer i Oslo, slik at vi får en langsiktig løsning på rekruttering til realfagene.

Skolebyråden påpeker også at «superlærerne» ikke kommer som et tillegg, men går inn som en del av den vanlige lærerstaben ved skolene.

Skriver historie

Utvelgelsen av lærerkandidater starter i oktober, og de første blir å finne foran pultene når skoleåret tar til i 2010.

Torger Ødegaard, tror dette programmet er kommet for å bli:

- Hvis dette blir vellykket, så er det en bra start på noe stort. Jeg tror vi kommer til å skrive historie.

I England er «Teach First» på få år blitt ett av de mest populære programmene blant nyutdannete universitetskandidater. Teach First innehar 9.-plassen på den prestisjefylte «The Times Top 100 Graduate Employers»-lista. I år søkte 3000 kandidater til 500 plasser på programmet, som er støttet av mange av Englands største bedrifter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere