RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

"The American Dream"


Kristina Løfmans innsats på vannet har blitt lagt merke til. Nå kan 18-åringen være aktuell for et rolag i USA.
Kristina Løfmans innsats på vannet har blitt lagt merke til. Nå kan 18-åringen være aktuell for et rolag i USA.
Kristina Løfman (18) har lenge hatt en drøm om å få ro for et amerikansk universitet. Neste år kan drømmen bli en realitet.

Årungen/Vettakollen: Kristina begynte med roing for bare tre år siden, men hennes raske fremgang på vannet har blitt lagt merke til av rofolk både her hjemme og i utlandet. Talentspeidere fra Ohio State University er de som foreløpig har vært mest på hugget etter 18-åringen fra Vettakollen.
Jeg hadde for første gang kontakt med skolen i fjor. Det ser ut til at de vil tilby meg stipend neste år, forteller Kristina.

Stort i USA

Vettakollen-jenta er inne i sitt siste år på Berg videregående skole, der hun går allmenn. Dermed er planen å reise til USA etter dette skoleåret hvis hun får tilbud fra et rolag.
Jeg har vært i kontakt med noen andre universiteter også. Det hadde vært godt å få gratis utdannelse i tillegg til at jeg hadde fått bli del av et stort romiljø. I USA er roing veldig stort, så det hadde vært gøy å få opplevd det, sier Kristina.

God i junior-VM

I sommer hadde hun sin største opplevelse på vannet noen gang, da hun sammen med lagvenninne i Christiania Roklub, Frida Schneider, deltok i dobbel i junior-VM i kinesiske Beijing.
Jentene fra Bogstad-klubben Christiania leverte et kjempegodt finaleløp i den kinesiske hovedstaden, men måtte til slutt nøye seg med den sure fjerdeplassen bare tre fattige tideler fra en medaljeplass.
Det var uansett det største jeg har opplevd i roing til nå. Slike ting gir veldig mersmak, fastslår Kristina.

Fire medaljer

Selv om hun bare har drevet med roing i tre år, har hun allerede rukket å fylle opp premieskapet godt. Og i helgen ble det flere medaljer på Kristina, da 18-åringen for alvor markerte seg i årets norgesmesterskap på Årungen rostadion.
Rotalentet fikk med seg både gull i dobbeltfirer, sølv i åtter og singel og bronse i dobbel.
Kjempegøy med medaljer i alle øvelser, selv om det ikke var den største konkurransen i alle klassene, sier Kristina.
Neste år kan derimot motstanden bli betraktelig hardere. Uten at det bryr rofantomet fra Vettakollen nevneverdig...
PS!
Christiania Roklub leverte meget god innsats i årets NM. Sammen med Norske Studenters Roklub ble klubben kåret til beste klubb på Årungen rostadion.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere