RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

"Visions from Madison"


 
 
Peter Esdaile har salgsvernissage med 20 nye malerier direkte fra USA torsdag 8. mai fra klokken 17.00 til 21.00 på Bjørknes Privatskole i Løvenskiolds gate 1.

I tillegg vil kunstneren selv være til stede og fortelle om kunstverkene.

Maleriene som Esdaile kommer med direkte fra USA, er mer uttrykksfulle og maleriske enn noensinne. Drømmer og symbolikk er et nytt og gjennomgående trekk ved hans seneste arbeider.

Billedspråket er fylt med intellektuell surrealisme og interessante observasjoner. Han behersker håndverket med tyngde. Palletten er ekspressiv og sanselig, og formspråket er både lekende og monumentalt.

Esdaile er i toppsjiktet blant norske samtidskunstnere. Kunstneren bor og arbeider i Madison, Wisconsin i USA. Han har amerikanske røtter, men har sin kunstneriske karriere fra Norge, utdannet ved Statens Kunstakademi og debuterte allerede i 1971.

Gjennom alle år har han hatt store utstillinger og utsmykningsoppdrag i inn- og utland, og er innkjøpt av bl.a. Nasjonalgalleriet, Oslo kommunes Kunstsamlinger, Den Norske Bank og samlere ute og hjemme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere