Gå til sidens hovedinnhold

(P)sykt bra!

– Jag vill känna att jag lever! synger dramaelevene i tredje klasse på Bjørnholt skole. De har nettopp satt psykisk helse på agendaen.

Stille vann har dypest grunn...

BJØRNHOLT: Den siste uken har dramaelevene sørget for å trimme både tårekanaler og lattermuskler på publikum. Ved siden av mindre dramaprosjekter setter elever på dramafordypning hvert år opp en større oppsetning i faget teaterproduksjon.

I år har 3MDD på skolen noe som kalles "idé til forestilling". Dette innebærer at de lager et stykke med utgangspunkt i en idé og ikke et ferdig manus.

Tredje trinn er delt i to grupper, som hver har utviklet sitt forskjellige teaterstykke. "Drøm søtt" og "O jul med din glede. Nordstrands Blad var til stede under sistnevnte.

Psykiske spøkelser

– Du æ'kke alene, du vet det? sier tøffejenta Alex aka Camilla Karlsen Bøvolden (18).

Hun henvender seg til Siri, datteren av en mann med onde hensikter. I likhet med Alex, befinner også Siri seg på et julebord for ensomme. Og nå har hun akkurat blottlagt sjelen sin.

I forestillingen "O jul med din glede" møter vi en engel, en djevel og en rekke mennesker som av ulike grunner har falt utenfor samfunnet. Litt etter litt får publikum vite hva som skjuler seg bak fasaden på de tilsynelatende normale menneskene...

Gjorde inntrykk

Tredjeklassingene imponerer med tolkningen av sine sterke rollekarakterer, som hver skuespiller har utarbeidet uavhengig av hverandre. Når de i tillegg velger å avslutte forestillingen med "Gabriellas sång" er det flere våte øyer blant publikum.

– Jeg har sett forestillingen tre ganger nå og den fikk meg til å gråte alle gangene. De viser mange forskjellige mennesker som har problemer. Det er ikke alltid man kan se det utenpå folk - at de har det vondt, sier dramaelev på første året, Silje Kristine Bringslid (16).

Skuespillerne selv sier:

– Vi satt rundt et leirbål og bestemte oss for å lage noe veldig fint og dystert. Vi ville gi et inntrykk på publikum. Det har vi klart ved hver forestilling og det er vi fornøyd med!

En pistol, slåssing og mange tårer. Gitaristen Bjørn (Daniel Harper, 18) sier som sant er under julebordet:

– Alle har vel en bille under barken, er det ikke det man pleier å si 'a?

Reklame

Black Week: De beste motekuppene du gjør nå