RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

(Sylte)Agurktid


 
 

Sommeren skal visstnok være årstiden med flest augurksaker, men det er jammen mye rart man kan lese i desember også. Tilbudsbrosjyrer for det ene og andre fyller opp postkassen, så det nesten ikke er plass til den elskede lokalavisen. Jeg tar sjansen på å skrive det, for det er ikke til å komme bort fra at leserstallene våre stadig når nye høyder. Jeg skal i alle fall ta en liten juleskål for at Nordstrands Blad og søsteravisene i resten av Oslo nå har flere lesere enn konkurrenten Aften!

Tilbake til julens mer eller mindre (u)interessante lesestoff . I et kjedelig øyelikk nylig leste jeg en artikkel på nettet om en norsk motejournalist som fortvilet fortalte at alle 40-årsgavene hennes var borte. Jeg så for meg innbrudd, ran på åpen gate eller noe annet dramatisk, men da jeg klikket meg videre i saken ble jeg skuffet. "Offeret" hadde rett og slett glemt igjen gavene i en pirattaxi på vei hjem fra festen.

Hallo! Hva syter du for, det er jo din egen skyld! Jeg glemte igjen hanskene mine på bussen en gang, uten at jeg så noe behov for å kringkaste det (før nå).

Hva i all verden ønsker hun å oppnå med å stå frem? Hun var tydeligvis full og kjørte ulovlig taxi, det kunne skjedd verre ting. Hun får heller glede seg over at julaften er rett rundt hjørnet, og at hun nå vet akkurat hva hun skal ønske seg i julegave.

Selv sliter jeg med å lage ønskeliste. Jeg er såpass kresen at jeg helst vil kjøpe dyrere ting selv, for å være sikker på at jeg får akkurat det jeg vil ha. I en hektisk hverdag betyr det idiotisk nok at disse tingene sjelden kommer i hus. Så da kan jeg bare ha det så godt...

Det er imidlertid én ting jeg ønsker meg år etter år, men som jeg ironisk nok aldri får. Jeg elsker Kong Haakon-konfekt! Og siden jeg ikke har noen gamle tanter som byr meg på slikt, drømmer jeg om å finne en eske pent pakket inn under juletreet. Foreløpig har ikke drømmen gått i oppfyllelse, for man må visst være pensjonist for å få slikt. Men hvorfor er det ikke lov å ønske seg noe enkelt som kan kjøpes hos Super'n på hjørnet? Det er vel dummere at andre skal stresse vettet av seg for å finne et eller annet fancy eller spesielt jeg ikke liker eller har bruk for? Sjokolade kan man jo aldri få nok av!

Eller hvorfor ikke finne inspirasjon i noen av de fantastiske (?) postordrekatalogene? Neste år (det tar jo litt tid med postordre) skal jeg jammen ønske meg moppetøfler, så kan jeg tørke opp matrester og barnesikkel fra gulvet mens jeg fyker rundt. Kanskje jeg til og med skal utvikle min egen moppedrakt til smårollinger, så kan de gjøre rent samtidig som de kryper rundt under sofaen på jakt etter noe de ikke får lov til å leke med. Det må jo være den perfekte julegaven til stressede småbarnsforeldre! Som ekstrautstyr skal jeg lage stangfeste, til de med babyer som ennå ikke har lært å komme seg rundt på egenhånd.

God jul!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere