RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

=Oslo fem år på gata


=Oslo kommer med ny jubileumsbok. Og de lover mange flotte bilder fra hovedstaden.
=Oslo kommer med ny jubileumsbok. Og de lover mange flotte bilder fra hovedstaden. Foto: =Oslo
Gatemagasinet feirer fem år med lansering av jubileumsbok.

OSLO: Mandag 28. juni feirer =Oslo fem år, og lanserer samtidig en fotobok for å markerer fem suksessrike år på gata.

Les også: Plata fra gata solgte til gull

– Det er en ære å klart å leve i fem år, og det er med en stor ydmykhet overfor våre nærmere tusen selgere vi feirer magasinets suksess. Vi syns det var naturlig å utgi en jubileumsbok som befolkningen og turister kan nyte godt av i sommer, sier redaktør Anlov P. Mathiesen i en pressemelding.

Fokuserer på byen Oslo

Jubileumsboken er en spesialutgave for å markere fødselsdagen, og legger vekt på fotografier fra Oslo. Boka lanseres i =Oslos utsalg mandag.

– Vi har alltid vært kjent for god kvalitet på foto og design, så valget om fotobok var ganske enkelt. Vi ønsket også å holde fokuset på Oslo som by, og fotograf Dimitri Koutsomytis har gjort en fantastisk jobb med å skildre hovedstaden, menneskene og samtidig få frem det unike ved =Oslo, forteller Mathiesen.

Gode lesertall

Norges første gatemagasin ga ut sin første utgave 28. juni 2005. Opplaget var 10 000 og ble revet bort i løpet av få dager. Siden den gang har magasinet etablert seg på om lag 24 000 per måned.

Redaktøren mener suksessen ikke først og fremst kan måles i opplag og tall.

– Tallene er en bekreftelse på det gode arbeidet, men det viktigste vi gjør handler om kommunikasjon og verdighet. Magasinselgernes møter med kjøpere hver eneste dag har endret Oslo som by, og sammen er befolkningen og rusmiljøet i ferd med å endre politikeres holdning til rusomsorg. Det har spredt seg til resten av landet og er et lysende eksempel på folkemakt, mener Mathiesen.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere