RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

=Oslo raser


Daglig leder i = OSLO, Stian Olderkjær mener likestillingsombud Ingeborg Grimsmo bommer stygt når hun kritiserer gatemagasinet.
Daglig leder i = OSLO, Stian Olderkjær mener likestillingsombud Ingeborg Grimsmo bommer stygt når hun kritiserer gatemagasinet. Foto: Dimitri Koutsomytis
Ansatte i magasinet =Oslo reagerer med vantro på likestillingsombudets påstander om rasisme. Det er nesten for utrolig til å være sant, sier daglig leder Stian Olderkjær.

OSLO: Likestillingsombudet har tatt ut sak mot =Oslo, etter påstander om diskriminering av rumenske sigøynertiggere.

- =Oslo har aldri nektet noen å selge på grunn av etnisitet. Det er rent oppspinn. Ingen romanitiggere har bedt om å få selge magasinet. Dessuten har vi mange utenlandske selgere allerede. De behersker norsk, som er et absolutt krav for å få jobbe her. Vi tilbyr en salgs- og kommunikasjonsjobb, derfor er norskkunnskaper en selvfølge, akkurat som i mange andre serviceyrker, sier Olderkjær i en erklæring.

Offentlig beklagelse

Ansvarlig redaktør Anlov P. Mathiesen er overrasket over medienes dekning av saken.
- At likestillingsombud Ingeborg Grimsmo får komme med løgner i pressen er ille nok. Men at avisene ikke sjekker om vi faktisk har avvist romanitiggere, er rimelig oppsiktsvekkende. Man får tro at det beror på agurktider og mange urutinerte vikarer. Vi antar at både Grimsmo og Dagsavisen snarest kommer med en offentlig beklagelse til =Oslo og våre selgere, for slik oppførsel kan vi ikke ha i det offentlige rom, sier Mathiesen.

Positiv kontakt

Stian Olderkjær forteller at kommunikasjonen mellom selger og kjøper er en viktig del av magasinets konsept. =Oslo vil skape positiv kontakt mellom de vanskeligstilte og resten av byens befolkning.
- Grimsmo gjør det motsatte. Hun setter to svake grupper opp mot hverandre, norske og utenlandske tiggere. Så går hun aggressivt ut mot =Oslo, uten å snakke med oss som jobber her, uten å ringe, uten å komme på besøk. Jeg ba om å få møte ombudet for å forklare saken fra vår side, men vi kunne ikke møtes så lenge de hadde en sak i gang mot oss, sier Olderkjær.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere