RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Aldri sett en så fin skole!

Torsdag fikk 4c på Ammerud skole se sitt nye skolebygg. Selv om mye står igjen, er elevene kjempe spente foran det neste skoleåret.

Ammerud:To og to i en lang, lang rekke gikk de ivrige fjerdetrinnselevene fra klasserommet sitt i første etasje på Ammerud skole, til det nye skolebygget et steinkast unna. Der venter sju store baselokaler som fra og med neste år skal romme rundt 75 elever hver.
- Jeg tror aldri jeg har sett en så fin skole! utbryter flere elever mens de iaktar garderoben, en av basene, og selvfølgelig det toppmoderne idrettsanlegget.
For en skole som har manglet gymsal siden i fjor høst er dette anlegget en god grunn til å glede seg til innflyttingen.
Ja, det er vel det beste med hele skolen, forteller elevrådsrepresentant og sportsentusiast Andreas Frey (10). Han og de andre elevene sperrer øynene høyt opp når de ser det store idrettsanlegget, og flere idrettsånder kribler spent.
Andreas fikk være med på en omvisning for rundt en måned siden sammen med de andre elevrådsrepresentantene på skolen, og han er fornøyd med utviklingen.
- Da vi var der forrige gang hadde de nesten ikke satt opp noe. Nå er det kjempefint, foreller han.

Gleder seg

Lærer Irene Langeid geleider de 24 elevene rundt i deler av skolen. Ivrige hender skyter i været med spørsmål om basene, åpningstidene for skolen, varmekabler i gulvet og alt annet som opptar elever på vei inn i et nytt skolemiljø.
Får man lov å komme tidlig til basen for å lese før skoletid? er det en elev som spør.
En annen lurer på om de kan besøke skolen om sommeren, eller kanskje begynne litt tidligere på skolen til høsten.
Alle er entusiastiske og følger nøye med mens læreren peker og forklarer.
De er så ivrige, og gleder seg så fælt, sier Langeid, og understreker at også lærerne har sommerfugler i magen før neste skoleår.
- Dette er jo helt fantastisk, og vi gleder oss vi òg, men samtidig gruer vi oss litt. Dette er jo en helt ny situasjon for lærerne også. Baser og blandede aldersgrupper er nytt for oss, men nå har vi jo helt nye muligheter enn det vi har hatt tidligere, og jeg tror lærerne kan bruke kompetansenivået sitt mye bedre.
Når elevene på skolen tar sommerferie 22. juni er det siste gang de er på sin gamle skole. Da blir det en farvelsermoni for den staute, men nedslitte gamleskolen, og etter ferien kan de over 600 elevene og lærerene sette kurs for det toppmoderne bygget ved siden av.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere