RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Alle løyper fører til Kikut!


Per Brodal og Astrid Storbraaten synes det er et nydelig sted.
Per Brodal og Astrid Storbraaten synes det er et nydelig sted.
Kikutstua er en perle av de sjeldne. Og på kjøkkenet leveres det høy kvalitet.

NORDMARKA: Vi fulgte godt med på værmeldingen uken før. Og vi fant den perfekte dagen å dra til Kikutstua på. I nydelig vintervær snirklet vi oss oppover Sørkedalen og svingte inn til høyre ved Sørkedalen skole. Ved bommen til Løvenskiolds skogrike ble vi sluppet inn av daglig leder Ane Moe.

– Bare kjør 10 kilometer til, du! Jeg har sagt i fra til jentene i kafeen at du kommer. De er kjempetrivelige jenter, sier en blid Moe.

Og vi kjørte oppover i en løype Petter Solberg hadde kost seg i. Vi tok det riktignok mye roligere. Og så var vi på paradiset Kikutstua. Tidlig en fredag formiddag myldrer det ikke av folk som det kan gjøre en søndag. På slike dager kan køen til kafeen strekke seg langt ut fra Kikutstua. Nå er de bare de heldige som har fri på en fredag som kan nyte stedet. Og enda heldigere er Akersposten som får betalt for å være her. Skifolket kommer ut med ferske vafler og kaffe i hendene. Et par irske settere snuser inn Nordmarka-luften. Og det er fullstendig idyll.

– Må ha dette tempoet

Inne i selve Kikutstua er det en fin stemning. Det klaprer i langrennsstøvler. Folk er blide, småslitne og gleder seg til vafler og kaker. Vi treffer på jentene som styrer Kikutstua i dag. De har vært på jobb siden 08.00. Studentene Ane Aarre fra Nordfjordeid og Marte Skogen fra Ås, sørger for at gjestene har det bra. Skogen venter ved kassen med et smil. Hun henter rykende ferske vafler, nylagde skolebrød og smørbrød. På kjøkkenet holder Aarre et flott tempo. Hun holder tre vaffeljern i gang, samtidig som hun lager en ny forsyning smørbrød.

– Vi må jo holde et visst tempo. Gjestene liker ikke at det blir tomt i serveringshyllene. Men nå er det egentlig ganske rolig. På en fin søndag kan vi ha om lag 3000 skiløpere innom. Da går det mildt sagt enda fortere her. Og det kan gå unna omtrent 1000 vafler, sier hun med et smil.

Hun bor i Oslo sentrum. Men hit opp går det ingen buss. Hun går på ski gjennom marka til Kikutstua. Jentene overnatter her.

– Det er ganske kult å kunne gå på ski til jobben. Jeg har jobbet her i ett år, og jeg trives veldig bra. Mer enn om jeg hadde jobbet nede i sentrum, tror jeg.

Bygger ut

Kikutstua har overnattingsplasser til rundt 30 gjester. Nå bygges ut plass til flere. Dermed får stedet større kapasitet til i mot blant annet kurs- og konferansegjester. Det har nemlig blitt populært å legge slike arrangementer hit. Kjøkkenet tilbyr frokost, lunsj og middag. Ja, til og med matpakker kan det lage.

– Dette er et flott sted å jobbe på. Blide kunder, flott natur og fine utfordringer, sier Aarre. Og byr på en nydelig vaffelplate.

– Fantastisk sted!

Utenfor treffer vi Astrid Storbraaten og Per Brodal fra Manglerud. De har tatt turen fra Maridalen. Brodal var på Kikutstua for en god del år tilbake. Og han synes det fortsatt er et fantastisk sted.

– Alle løyper fører til Kikut! Det er et nydelig sted. Og det ser ut til at folk setter pris på det og er flinke til å bruke det. Jeg har mange gode minner herfra, sier Brodal.

Storbraaten skryter av våre nye venninner i kafeen. – Det har alltid vært bra service her, sier hun med et smil.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere