*Nettavisen* Nyheter.

- Altfor mange kjører på rødt lys!

REDD FOR ULYKKER: Bjørn Gulbrandsen følger som regel Emil (9) og Ida (7) til skolen. Når de går selv har han klump i magen, fordi så mange kjører på rødt her ved gangfeltet utenfor Trasop skole. Nordstrands Blad observerte et titalls biler som kjørte på gult eller rødt den timen vi var på stedet. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Bjørn Gulbrandsen er livredd hver gang barna går alene til Trasop skole.

Klikk på bildet for å forstørre.

ELEKTRONISKE SKILTER: Siden i sommer har det vært elektroniske skilter i Hellerudveien ved Trasop skole. Nå er det 30-sone i skoletiden og 50-sone ellers. Foto: FOTO: Nina Schyberg Olsen

TRASOP: Tobarnspappa Bjørn Gulbrandsen setter stor pris på fartsreguleringen som kom opp i Hellerudveien tidligere i år, men frykter fortsatt for sikkerheten til Emil (9) og Ida (7).

LES OGSÅ: Elektroniske skilter på plass ved Trasop skole

– Det er knallbra med de blinkende skiltene, men den største faren er at så mange kjører på rødt. De enser ikke lysene og mange panikkbremser ved gangfeltet, sier Gulbrandsen.

– Det er veldig ofte nesten-ulykker her, og vi må ha flere tiltak enn 30-sone!

Sløve bilister

Han har selv opplevd at en bil kjørte på skolesekkene han holdt i hånden da han fulgte barna over på grønn mann.

– Folk spiser, ringer, sminker seg, barberer seg, leser avisen og alt mulig rart mens de kjører, sier Gulbrandsen.

– Vi må ikke bare lære opp barna til å vente på grønn mann, men også å sjekke at bilene faktisk stopper, at syklistene stopper og at det ikke kommer motorsykler på utsiden. Selv busser kjører på blodrødt her, sier han oppgitt.

Vil ha opphøyd gangfelt

Drømmen er en undergang, men Gulbrandsen ser at et opphøyd gangfelt er mer realistisk.

– Jeg har klump i magen hver gang barna går selv til skolen.Som regel følger jeg eller kona dem, sier han.

– Heldigvis har vi skolepatruljen, som gjør en fantastisk jobb med gule vester og flagg som fysisk sperrer trafikken.

Stor bedring

Rektor på Trasop skole, Elisabeth Fremmergård, sier at de nye skiltene har skapt en langt tryggere trafikksituasjon for elevene enn før, men hun er positiv til nye tiltak.

– Vi observerer ikke lenger like mange som kjører på rødt lys, og tilbakemeldingene fra skolepatruljen og lærere er at det er blitt mye bedre, sier rektor.

– Vi håper veldig at de elektroniske skiltene blir stående, og sier takk til alle trafikksikringstiltak som er mulige å få, sier Fremmergård.

Tar ingen avgjørelser før i 2014

Bymiljøetaten opplyser at formålet med prøveprosjektet i Hellerudveien er å vurdere om fartsnivået endres i ulike tidsrom, som følge av endringer i fartsgrensen på ulike tidspunkt.

Det blir ikke blir iverksatt nye tiltak i Hellerudveien før prøveprosjektet med elektronisk fartsgrense er ferdig i 2014.

– Effekten av tiltaket måles gjennom fartsmålinger både før og etter etableringen av skiltene. Skiltene ble satt i drift sommeren 2012, og prøveprosjektet vil pågå i to år. Det vil derfor ikke tas noen endelige avgjørelser før i 2014, sier seniorrådgiver Odd Olav Bratteberg i Bymiljøetaten.

Bymiljøetaten ønsker ikke å gå ut med resultatet av målinger de tar underveis, før evalueringen er ferdig.

Bymiljøetaten opplyser ellers at signalanlegget ved skolen vil bli oppgradert i løpet av vinteren.

– Oppgradering av signalanlegget betyr utskifting av teknisk utstyr og eventuell justering av trafikklysene, sier Bratteberg.

LES OGSÅ:

Vil ha lyskryss og lavere fartsgrense på Skullerud

Ber om trafikktiltak ved Abildsø skole

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.