RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Juvente er fornøyd med forslaget om innskrenking i skjenketidene. ILLUSTRASJOSFOTO
Juvente er fornøyd med forslaget om innskrenking i skjenketidene. ILLUSTRASJOSFOTO

- Ansvarlig og tidsriktig forslag

Juvente roser regjeringas forslag om å innskrenke skjenketidene.

OSLO ØST: - Forslaget er ansvarlig, fordi det gjør det tryggere og mer attraktivt for folk flest å gå på byen, sier forbundsleder i Juvente, Eivind Marienborg.

Forrige uke foreslo regjeringa å innskrenke skjenketidene i Norge fra klokka 03 til klokka 02. Forslaget har skapt blanda reaksjoner, men avholdsorganisasjonene Juvente roser forslaget.

Juvente hevder erfaringer fra både norske og utenlandske byer viser at å innskrenke skjenketidene reduserer mengden fyll og bråk.

- Kortere skjenketid reduserer promillen på dem som er på byen. Det gir mindre fare for å havne i uønskede situasjoner både for de som drikker mye og de som drikker lite, sier Marienborg, som mener forslaget er tidsriktig.

- Jeg tror det er mange som har sett seg lei på at utelivet har blitt en rølpefest. Jeg tror også det er mange som er lei av at politi og legevakt må bruke så uforholdsmessig mye ressurser på å være barnevakt for fulle voksne i helgene. Derfor tror jeg dette er et populært forslag, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere