Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bach er en luring!

– Her har vi parken, skolen og kirken liggende på rekke og rad, handlegaten og bolighusene rett vegg i vegg.Kantor Per kristian Amundrød liker arbeidstittelen «Landsbyfremføring av Juleoratoriet» på helgens konserter.
– Her har vi parken, skolen og kirken liggende på rekke og rad, handlegaten og bolighusene rett vegg i vegg.Kantor Per kristian Amundrød liker arbeidstittelen «Landsbyfremføring av Juleoratoriet» på helgens konserter. Foto: FOTO:ELLEN RØNNING
– Bach er en luring! Han har puttet så utrolig masse noter inn i dette stykket, og det betyr at vi har måtte øve som gale.

Julestemning i Paulus kirke. Foto: foto ellen rønning

birkelunden: Kantor Per Kristian Amundrød i Paulus kirke gleder seg som en unge til å dirigere Paulikor, Paulus Barokk og solister gjennom Bachs fantastiske Juleoratoriet. Konsertene finner sted 18. og 19. desember, og kantoren håper på smekkfull kirke.

Instant julestemning

– Det finns jo ikke noe mer julete enn dette stykket. Bach må ha komponert det i yr glede, med et vell av toner som har satt oss på prøver, men som vi tror blir veldig flott, med pauker og trompeter som smatrer i vill fryd. Og solistene våre er fantastiske; sopran Tone Elisabeth Braaten, alt Ebba Rydh, tenor Magnus Staveland og bass Håvar Stensvold. Dette blir så gøy, sier han.

Superorgel

Paulus kirke gjenåpnet i november, etter seks måneders oppussing og fornying av orgelet. På åpningsgudstjenesten 7. november var kirken stappfull, og gudstjenester og konserter siden har vært godt besøkt.

Og nå begynner Per Kristian å vende seg til sitt nye instrument.

– Men det er fortsatt kjempeutfordrende. Det er masse å gjøre seg kjent med, men aller mest gøy. Og jeg har turt å sitte nede foran menigheten på alle gudstjenestene – ganske svett i henden, riktikgnok, men jeg sitter der.

– Helt rå!

Besøket til kirkekonserter har tatt seg godt opp de siste 10-12 årene.

Muligens fordi kjendismusikerenes kirkekonserter har gjort folk flest oppmerksomme på kirkene som konsertlokale, samtidig som kvalitet og kvantitet på konsertene har økt.

– Uansett årsak er det veldig gledelig, sier kantor Per Kristian.

– Og jeg er ganske målløs over nivået på våre unge utøvere fra kunstinstitusjonene. De er rett og slett helt rå!

Bachs Juleoratorie spilles 18. desember 18.00 og 19. desember klokka 19.00. Biletter i døra, eller reserver på kantorens telefon 90 69 86 78.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!