RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Balsam for kropp og sjel


Yoga ved Kikutstua er noe Elisabeth Lyseng har stor tro på.
Yoga ved Kikutstua er noe Elisabeth Lyseng har stor tro på.
I sommer blir Nordmarka arena for innføring og fordypning i Yoga. - Jeg har valgt plasseringen med omhu, sier kursholder Elizabeth Lyseng.

NORDMARKA: - Kontakten med naturen man oppnår på Kikutstua, Kobberhaug- og Studenterhytta er en ideell ramme for de mål vi har satt oss for kursene. En forfriskende morgendukkert er en enkel, men verdifull start på dagen, sier Lyseng.

Smidighet og styrke

Yoga er en samling mentale og kroppslige teknikker med det for øye å oppnå smidigere og sterkere kropp, øke konsentrasjonsevnen og styrke en mentalt. Kursholder Elizabeth Lyseng er utdannet i klassisk yoga ved Yogalærerskolen i Norge.

- Denne yogaformen har stor spennvidde og legger like stor vekt på det fysiske aspektet av yoga, gjennom fysiske øvelser (Asanas) og pusteøvelser (Pranayama), som på avspenning og meditasjon. At rammen rundt innføring og praksis i denne teknikken er viktig synes åpenbar, nærheten til Oslo sentrum gjør kursene til en gunstig mulighet for sommer travle mennesker, sier hun.

Smak av sommer

Under kurs dagene vil det også bli egentid.

- Man kan benytte seg av de ulike aktivitetene Kobberhaughytta og Kikutstua tilbyr, som kanopadling, roing, sykling, bading og fotturer. På Studenterhytta har man flere aktivitetstilbud som bade- og fiskemuligheter ved Blankvann og et stort antall sykkel- og turstier, opplyser hun.

- Egen kokk

På Studenterhytta stilles det med egen kokk.

- Davod har arbeidet som vegetarkokk i mange år. Han har gjennom sin Afghanske opprinnelse og flerårige opphold i India og Thailand, ved siden av klassisk kokkeutdannelse fra Norge, utviklet et særpreget repertoar av egne kulinariske vegetarspesialiteter. All mat lages fra bunnen av og det blir anledning til å besøke ham på kjøkkenet for de som er interesserte i å plukke opp noen tips, avslutter Lyseng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere