*Nettavisen* Nyheter.

- Beboere ønsker mer sol

Vaktmesteren i Elvefaret borettslag er redd for at det er beboere som har tatt seg grovt til rette.

- Jeg tipper at det er noen som ønsker mer sol. Det kan være årsaken til ødeleggelse av trærne. Det har hele tiden vært en konflikt som går på sol og utsikt, sier vaktmester i Elvefaret borettslag, Reidar Kjelløkken.
Han reagerer sterkt på de omfattende skadene.
Legitimt
- Det er stadig vekk spørsmål om å fjerne trær. Det er noen som tar seg til rette, men det har knapt forekommet at noen feller trær eller busker nedenfor turstien. En kontrollert og moderat regulering av tilveksten mellom borettslaget og turstien mener jeg bør være legitimt. Dette har forgått i alle år og det har virket konfliktdempende i den forstand at mange av dem som synes skogen kommer for tett på, har blitt tilfreds. Turgåerne har ikke reagert negativt på dette, men det påvirker sannsynligvis fuglelivet i randsonen mellom borettslaget og skogen.
Enda verre
- Det er hardt press på området fra flere som bor her. På Bærumssiden er det tilsynelatende enda verre. Der hører en motorsagene gå stadig vekk i sommerhalvåret. Jeg mener det er viktig å bevare grøntområdet her. Flytter man først til et slikt sted, så må man tilpasse seg dette, i stedet for å ta seg til rette. Jeg varslet friluftsetaten før jul for at de skulle kunne begrense skadene på trærne. Jeg kan ikke skjønne annet enn at noen må ha sett den eller de som har gjort det omfattende skadeverket. Jeg håper noen vil melde fra, sier Kjelløkken.
Erstatningskrav
Friluftsetaten har vært på befaring og understreker at de har sanksjonsmuligheter.
- Dette forholdet vil vi anmelde til politiet. Det er en alvorlig sak, omfanget også tatt i betraktning. Politiet kan ilegge bøter, mens vi kan fremme erstatningskrav i forbindelse med de ødelagte trærne. Dette er gjort i andre saker hvor det har vært vitner og forholdene er erkjent. Vi trenger vitner i denne saken, sier parkforvalter i ytre by, Harald Stølan.
- Det kan synes som det her er snakk om noen som ønsker ettermiddags- og kveldssol inn på området hvor de bor. Vi må regne med at det går en tid før trærne dør. Alderen på trærne og anleggskostnader knyttet til arbeidet med trærne, vil blant annet ha betydning for erstatningsspørsmålet, sier Stølan.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.