RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Behov for en tydelig krigsmotstand


 
 
I forlengelse av demonstrasjonen mot at Barack Obama får Nobels fredspris skal Rød Ungdom og Blitz arrangere konsert mot krigen på den nyoppussede scenen på Blitzhuset.

ST.HANSHAUGEN: - Vi følte at det var nødvendig å markere en tydelig motstand mot krigen i Afghanistan og USAs stormaktsinnblanding verden over. Vi skal lage en fredskonsert uten krigscountrysangeren Toby Keith og helt fritt for hylling av Barack Obama, sier Mari Eifring, leder i Rød Ungdom.

- Dessuten er det mange aktivister som skal videre til demonstrasjonene i København i forbindelse med klimatoppmøtet. Dette blir en tilbud til alle som ikke føler seg helt ferdig med å protestere mot krigen etter den store demonstrasjonen er avsluttet.

Bandene som inntar Blitzscenen torsdag 10. desember er antikrigsveteranene i Gatas Parlament, samt nykommerne i pønkbandet Gaspard.

- Det var ikke tilfeldig at vi valgte Gatas Parlament. De har på en måte vært soundtracket til den norske antikrigsbevegelsen siden invasjonen av Afghanistan. Jentene i Gaspard står for kveldens mer rocka bidrag. Jeg tror dette blir en fabelaktig kombinasjon, sier Eifring.


Dørene åpner på Blitz kl. 20.00 og konserten begynner når demonstrantene ankommer. Inngangsbilletten koster 50 kroner og arrangementet er åpent for alle som er mot krigen.


- Forhåpentligvis blir det så mye liv og lyd at Obama hører oss helt til Grand Hotell. Det skal nok mer til før han tar til fonuft og avslutter sin agressive og urettferdige krigføring, men å organisere ungdom til kamp mot krigen er en viktig begynnelse, avslutter Eifring.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere