RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Beklager meget sterkt

Gardesjef Ingrid Gjerde er helt klar på at det som har skjedd med Jeppe og Bo Callander er dypt beklagelig.

- Jeg beklager meget sterkt at vi ikke har reagert tilstrekkelig på dette. Det er særdeles beklagelig når det er snakk om så store mengder, sier gardesjef Ingrid Gjerde, som kan love at hun vil ta kontakt med Callander umiddelbart for å få hentet alt det Jeppe har funnet i øvelsesområdet.
- Etter at garden ble varslet om funnene, ble det umiddelbart sendt ut styrker for å rydde området. Dessverre ble styrkene vist til et annet område, da de var ute to dager på rad. Dette var også et område hvor det var behov for opprydding, sier Gjerde.
- Vi vil ta kontakt med Callander for å få påvist stedet. Dette må vi rydde opp i. Etter vinteren kan det være rester etter øvelser, så noe vil det alltids være - men ikke i så store mengder. Vi rydder vanligvis etter hver øvelse, og siden har vi på våren en ny opprydding når snøen har gått. Det er planlagt en større opprydding i disse dager. Vi er godt kjent med hvor vi har trent, sier Gjerde.
Hun er lite glad for at knallskudd har havnet i et barns hender.
- Dette er veldig farlig i barns hender. Det er meget beklagelig, sier Gjerde, som heller ikke er glad for at rødfis inneholdende totalt cirka 3/4 kilo med krutt har havnet i barns hender.
- Hvordan kan det bli liggende igjen mengder med AG3-magasiner og MG-belter etter en øvelse?

- Det skal ikke skje. Det må være snakk om en rutinesvikt. Prosedyren er at alt utstyr skal telles opp etter hver øvelse, sier Gjerde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere