RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Navid Rezvani fra dansegruppe Floor Knights ønsket alle velkommen, og forklarte at uten Xray hadde han ikke overlevd i Norge.
Navid Rezvani fra dansegruppe Floor Knights ønsket alle velkommen, og forklarte at uten Xray hadde han ikke overlevd i Norge.

- Beste kulturhuset jeg har sett

Joanne Yammine var én av 30 utlendinger som besøkte X-ray for å lære om ungdomslivet i Oslo torsdag.

- Jeg syntes det er veldig fint at så mange ungdommer oppnår drømmene sine her gjennom X-ray, sier Yammine.

Hun kommer helt fra Libanon sammen med en gruppe på 30 mennesker, fra land som Palestina, Israel, Tyrkia, Marokko og flere.

Joanne har mastergrad i oversettelse, og jobber selv med ungdom og kulturliv i hjemlandet. Hun mener Xray er det beste kulturhuset for ungdom hun har sett i noe land.

-Kanskje jeg starter et eget sted som dette, flirer hun.

-Er denne urbane kulturen like stor hos dere?


-Nei, vi har en mer orientalsk kultur med flere tradisjonelle elementer, men vi jobber for å integrere den med nyere ting som Hip Hop, moderne dans også videre.

Ungdomshuset X-ray har holdt på i snart 15 år, og tilrettelegger for at ungdommer skal få et startpunkt for sine egne interesser, samt ha et sted å utvikle seg. Veileder Gomi Sadiq er glad for besøket.

-Det er første gang vi får så mange på besøk fra midtøsten, og vi fikk mange nye spennende kontakter etter dette besøket.

Besøket var en del av EU's program Aktiv Ungdom, for å styrke forståelsen for internasjonal ungdomskultur.

-Det er ikke uten videre at Xray har fått dette i fanget. Vi har igjennom 15 år utviklet dette til et populært ungdomshus og jobber hele tiden med internasjonale kontakter, sier Sadiq.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere