RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bjørvika er skammelig for politikerne

Hva mener egentlig politikerne med sin stemmegivning for Manhattan-prosjektet i Bjørvika i februar?

Jeg er ikke i tvil om hva byrådet mener. Deres vilje gikk gjennom. Indre Oslo øst er nå sansynligvis dømt til en evig tilværelse i skyggen.

Men hva med SV og Arbeiderpartiet? Disse regjeringspartiene skal ha forpliktet seg i store vendinger ved sin opprinnelige regjeringserklæring til å arbeide for vanlige folks interesser. Men det virker nå som dette er glemt. For de stemte faktisk - i varierende taktisk krumspringsgrad - for det som ble det endelige vedtaket, slik Byrådet ville det.

Så skylder de på hverandre. Og det er relativt uklart å begripe hva de egentlig ville - og hva de mener.

Da er det bedre å forholde seg til den endelige stemmegivningen. Og den er dessverre temmelig klar - i hvert fall konsekvensene.

Det er derimot ikke uklart hva Arbeiderpartiets lokal-lag i Gamle Oslo mener. Medlemmene av dette partilaget er de som rammes av vedtaket - og som nå er dømt til en evig tilværelse i skyggen. Det bør ikke undre noen at de har gått mot dette Manhattan-prosjektet i temmelig klare ordelag.

Vedtaket er en skam for politikerne - og de som står bak: offentlige etater og forvaltning. For dem betyr ikke innbyggerne i de gamle østlige bydeler i Oslo noen ting. Her skal det bygges stort. Inntjeningen - for staten - av offentlige midler vil bli enorm. De som betaler er vi som yter skatt og offentlige avgifter. Men hva med alle oss som nå mister sola og lyset? Har man tenkt noe på det?

Dessverre faller dette vedtaket altfor lett inn i kategorien "tradisjonell klassetenking". De som bor i indre øst har fra før dårligst med ressurser i hele byen. Nå skal de miste et gode som lys og sol. Dette er skammelig!

Desto mer skammelig er det hvis SV og Arbeiderpartiet har stilt seg slik at de gjennom taktiske fiksfakserier bidrar til at dette blir gjennomført. Det bare bestyrker at vi nå har fått en ny klasse på toppen av samfunnet - politikere og byråkrater - som på ingen måte tenker på annet enn sitt eget vel.

Grådighetskulturen og egoismen i samfunnet vårt har fått seg en ny kraftig demonstrasjon. Det er skam på de politierne som mener de skal forsvare vanlige folks levekår hvis de har bidratt til dette - og ikke innser det.

Hva mener de egentlig? Skal SV og Arbeiderpartietr bli to skammens partier som stiller seg sammen med de borgerlige om å frata Oslo øst sola og lyset?

Kjell Moe
Beboer Gamle Oslo

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere