RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Blitz lar seg ikke skremme av snutens herjinger

Blitz raser på sine egne nettsider, etter at politiet tok seg inn i deres lokaler i ettermiddag.

OSLO: - I sedvanlig blodrus og med fancy utstyr de antakelig etter egen mening får brukt altfor sjelden, boksa de den antirasistiske demonstrasjonen på Holbergs plass inn. Så starta de og ransake én og én - og ga så folk pålegg om å holde seg 1 km unna plassen. Samtidig tok snuten seg inn på Blitz, står det å lese på nettstedet www.blitz.no.

Politiet tok seg inn i Blitz lokaler i Pilestredet etter det som karakteriseres som en ulovlig demonstrasjon mot et tatoveringsstudio på Holbergs plass tidligere på dagen. Flere helger på rad har Blitz og andre antirasistiske organisasjoner demonstrert mot studioet de mener huser nynazistisk virksomhet.

Les også: Blitz demonstrerte mot tatoveringsstudio

Massivt politioppbud

Politiet hadde ikke spart på noen ting, og stilte mannsterke da demonstrantene nærmet seg Holbergs plass tidligere i dag. I følge Aftenposten ble demonstrantene effektivt presset opp mot en vegg av politiet før de kom i nærheten av tatoveringsstudioet lørdag ettermiddag.

- En grei operasjon. Slik karateriserer operasjonsleder Even Jørstad politiets aksjon mot det de selv sier var 110 anti-nazistiske demonstranter i Oslo i kveld, skriver avisen.

Samtidig skal politiet også ha gått inn på Blitzhuset og beslaglagt flere gjenstander. Flere personer skal også ha blitt pågrepet etter det dittOslo.no erfarer.

-  Vi har politifolk inne i huset nå som foretar en ransaking. Det har blitt beslaglagt slagvåpen, kasteskyts og noe narkotika. Vi har også pågrepet tre til fire personer, mens åtte har blitt innbrakt, sa operasjonsleder Kjell Hjulstad til Dagbladet tidligere i dag.

BLITZ: - Aksjonerer jevnt og trutt

Blitz er kanskje ikke så uventet misfornøyd med politiets innsats.


- Vi på Blitz har varsla at vi kommer til å aksjonere jevnt og trutt, helt til nazistene i tattoveringsstudioet har pelt seg langt ut av byen. Snuten trur åpenbart at de kan sette rammene for hvordan folk skal forholde seg til det faktum at voldelige høyreekstremister etablerer samlingssteder i sentrum; og de trur de med overdreven maktbruk skal kunne stoppe folk fra å agere, skriver Blitz på sine hjemmesider i kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere