*Nettavisen* Nyheter.

- Brenner for mange sjanser

Før kvalifiseringen uttalte Furuset-trener Aki Mykkanen at kvalifiseringen kom til å bli knalltøff. Etter to kamper står Furusetgutta fortsatt uten poeng. Likevel kan det bli eliteseriespill neste år.

Furuset: Søndag fikk Furusets hockeygutter besøk av Bergen Flyers i Forum. Furuset tapte tilslutt 3-6, men likevel er det mer som tyder på at Furuset kan rykke opp fremfor Bergenslaget. Flyers har nemlig mistet lisensen som gir dem lov til å spille ishockey i eliteserien.
Faller sammen mentalt
- Jeg tror Flyers blir slått konkurs, dermed står det trolig mellom oss og Manglerud-Star, mener Furuset-trener Aki Mykkanen som innrømmer at laget hans ikke har vist seg fra sin sterke side så langt i kvalifiseringen.
- Sluttsifrene i de to kampene viser at det er stor forskjell mellom oss og lagene i eliteserien, men spillemessig har vi ikke vært så langt unna. Når vi får mål mot oss, virker det som spillerne faller sammen mentalt. Da blir det helt umulig, sier Mykkanen og fortsetter:
- Keeperspillet har ikke vært som forventet. Backene våre har gjort store individuelle feil, og i tillegg brenner vi fortsatt gode sjanser. Det har vi ikke råd til i disse kampene.
Mot Bergen vant Furuset skuddstatistikken, men det hjelper lite når pucken ikke havner bak motstanderens keeper. Mykkanen mener nervøsitet blant spillerne kan være noe av årsaken til at laget ikke presterer slik de gjorde i seriespillet.
- Mange av spillerne gjør noe stort ut av dette, men vi må bare ta kvalifiseringen som lærdom. Opprykk har aldri vært et mål denne sesongen. Men vi mangler også erfaring i å spille tøffe kamper. Det har vært altfor lett motstand i første divisjon. Det er bare i kampene mot Manglerud-Star det har vært kamp.
Ikveld møter Furuset akkurat det laget. Laget de har slått fire ganger av fire mulige i seriespillet.
- Vi har alle muligheter til å slå dem igjen, og vi kommer til å gjøre alt vi kan for å vinne den kampen. Manglerud-Star har hentet fem nye spillere i løpet av sesongen, men jeg har tro på at troppen min skal vinne mot dem igjen.
Før kampen har Furuset fortsatt sjansen til å vinne 12 poeng i kvalifiseringen.
- Det er dødsviktig for oss å vinne den kampen for at håpet om opprykk fortsatt skal være tilstedet. Vi må vinne, men det kommer til å bli jevnt, avslutter den finske treneren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.