*Nettavisen* Nyheter.

- Bygdetullinger!

Erling Fossen i Oslo Byaksjon ønsker ikke å være med på å stifte et felles By- og bygdeparti i Norge.

Erling Fossen fnyser av invitasjonen til å være med på å stifte det nye politiske partiet Folkevett.

Vi har ingen planer om å delta i dette. Bortsett fra kjærligheten til lokalsamfunnet deler vi veldig lite av overbevisningene til Folkevett. De er noen bygdetullinger som er imot alt, sier Erling Fossen, leder i Oslo Byaksjon.

Listesamler

Fossen er blant dem som har fått henvendelse fra Folkevett om å være med på å stifte et nytt norsk parti.

Det er Bjørn Gotheim fra Kongsberg som står bak initiativet om å organisere alle by- og bygdelistene i landet til ett parti. 26. og27. januar er derfor 1 163 representanter fra landets 226 by- og bygdelister invitert til møte på Kongsberg Rådhus for å forsøke å lage en felles politisk plattform.

Ettersom by- og bygdelister stort sett arbeider med lokalpolitikk foreslår Folkevett en spesiell organisasjonsform.

Alle lokallag skal få bestemme hundre prosent selv over sin egen lokalpolitikk, men når det skal lages fylkesliste eller stortingsliste, må lokallagene bli enige om en felles fylkes- eller stortingspolitikk.

Blir de ikke enige, blir det ingen liste.

For store forskjeller

Oslo Byaksjon har over lengre tid samarbeidet med Larvikslista og Hamar By- og bygdeliste med tanke på å lage et nasjonalt parti. Jeg ser behovet for en landsdekkende samling av de uavhengige listene, men det er så mye hummer og kanari. Det er rett og slett for store forskjeller til at det er mulig å samle alle listene til ett parti. Jeg har ikke noe tro på dette initiativet, sier Fossen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag