RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Byggingen av det omstridte sykehotellet på Radiumhospitalet.
Byggingen av det omstridte sykehotellet på Radiumhospitalet.

- Danielsen bør gå

Flere helsepolitikere mener Rikshospitalets direktør Åge Danielsen bør gå av etter bråket rundt byggingen av nytt sykehushotell.

- Dette er så grovt at jeg kan ikke forstå hvordan direktøren ved sykehuset kan bli sittende. Saken er et godt eksempel på hvordan sykehusene tar seg til rette og bruker penger de ikke har, sier fungerende leder i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, Rune J. Skjælaaen (Sp) til Aftenposten.

Brøt kravet om godkjenning

Rikshospitalet startet planlegging og bygging av det nye hotellet som innebar investeringer på 125 millioner kroner, uten å ha fått styregodkjennelse fra Helse Øst. Dette bryter med kravet om at alle investeringer over ti millioner kroner skal godkjennes i styret.

- Hvis ledelsen ved Rikshospitalet har startet et byggeprosjekt uten styrets godkjennelse, er det vanskelig å forstå at den administrative ledelsen kan fortsette, sier helsepolitisk talsmann Inge Lønning i Høyre til Aftenposten.

- Det virker som om Rikshospitalet bevisst har brutt spillereglene. Hvis man i ettertid godtar det, så er det et klart signal til de andre helseforetakene, sier Lønning.

Kritisk

Også SVs helsepolitiske talsmann, Olav Gunnar Ballo er kritisk, og sa i går at Danielsen med dette har levert inn søknad om sin egen avgang.

Danielsen ønsket i går ikke å kommentere saken til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere