RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- De bryr seg ikke


Daniel, Ole Andreas, Tinius, Erik Andreas og Niklas (sittende) frykter at det skal skje en ulykke i Plogveien på grunn av all råkjøringen. De som kjører bil tar ikke mye hensyn til oss barna, sier de. Bak står Lene Ødeby, mor til Tinius.
Daniel, Ole Andreas, Tinius, Erik Andreas og Niklas (sittende) frykter at det skal skje en ulykke i Plogveien på grunn av all råkjøringen. De som kjører bil tar ikke mye hensyn til oss barna, sier de. Bak står Lene Ødeby, mor til Tinius.
Kameratgjengen på Manglerud er oppgitt over råkjøringen i Plogveien.

MANGLERUD: Daniel (11), Ole Andreas (10), Niklas (10), Erik Andreas (10) og Tinius (10) er gode venner og henger tett sammen på skole og fritid. De aktive guttene spiller fotball og hockey. Men nylig ble katten til familien Ødeby påkjørt av en bil.

Dette gjorde mamma Lene oppmerksom på at trafikken i Plogveien er farlig.

- Tinius fant katten. Sønnen min har gjort meg oppmerksom på at folk kjører veldig fort her. Etter dette sier vi til barna at de må være forsiktige, sier Lene Ødeby.

Engasjerte gutter

Fartsgrensa er 40 km/t. Fraværet av fartshumper inviterer til høy fart. Guttene forteller om mange skremmende opplevelser i veien. Som gutter flest bruker de nærområdet til å leke.

Men de føler seg ikke trygge.

- Det er skummelt. Noen ganger hører vi det smeller i eksospotta. Bilistene tar ikke hensyn til oss barna. Vi synes ikke dette er noe bra, forteller de engasjert.

De forteller at særlig unge bilførere tøffer seg med høy fart. Enkelte hiver også fra seg søppel, både matavfall og røykpakker.

- Det burde vært 30-grense her. Og kanskje et skilt med «barn leker», mener guttene.

- Vi har bodd her i et år og er litt overrasket. Trodde dette var et stille område, sier Lene.

Må sende brev

Manglerud politistasjon lover å se på saken, men ber Ødeby sende brev. Så kan politiet vurdere diverse tiltak, eksempelvis fartskontroller over en viss periode, får vi opplyst av stasjonssjef Gro Smedsrud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere