*Nettavisen* Nyheter.

- De største skattene sparer vi til jul

Steffen Hensrud (t.v.), Jorunn Schumacker, Inger Eliassen,Odd Eriksen, Ellen Rydningen og Inger Wesenberg. Foto: Karl Andreas Kjelstrup.

I frykt for å blåse bort, flyttet Ullevål Hageby seniorsenters marked inn. Dermed ble terskelen høy for publikum, frykter «Helselaget».

Klikk på bildet for å forstørre.

Marked i Ullevål Hageby seniorsenter. Foto: Karl Andreas Kjelstrup.

Klikk på bildet for å forstørre.

Marked i Ullevål Hageby seniorsenter. Foto: Karl Andreas Kjelstrup.

Klikk på bildet for å forstørre.

Marked i Ullevål Hageby seniorsenter. Foto: Karl Andreas Kjelstrup.

ULLEVÅL HAGEBY: Klokken er bare halv elleve, og selv om plakaten utenfor opplyser om at loppemarkedet i Ullevål Hageby seniorsenter ikke åpner før om halvannen time, kryr det av ivrige hender og føtter innenfor døren. Det er torsdag og klart for senterets tradisjonelle markedsdag.

Til inntekt for utflukter

- Vi startet å sette frem i går. Tingene er samlet inn fra brukerne, og noe har vi funnet frem fra lageret i kjelleren, sier Inger Eliassen, nestleder i «Helselaget».

Det er «laget» som arrangerer markedene, og pengene går til utflukter og andre aktiviteter på seniorsenteret.

- Vanligvis kan vi få inn 12.000-13.000 kroner på et marked - salget i kafeteriaen kommer i tillegg. Men siden det er meldt regn, og vinden er så kraftig bestemte vi oss for å flytte inn, så da er vi fornøyd om vi får inn 5000, forklarer Helselagets formann, Ellen Rydningen.

Hever terskelen

Hun er litt lei seg for at marked måtte inn under tak.

- Det hever terskelen for å komme innom. Man kan liksom ikke gå inn på et eldresenter. Men det er jo helt feil. Vi har det så flott her, og både oss som bruker senteret, og andre som kommer innom, trives veldig godt, sier Rydningen.

På bordene og i stativene står det dekkeservice, boller og smånips. På stativene henger det klær og sko og ryggsekker. Utvalget er stort. Og så er det fint å kunne finne nye eiere til det en selv ikke har bruk for lenger. Men har Helselaget noen skatter i årets marked?

- Nei, det er vel ikke de helt store skattene her nå. Dem sparer vi til julemarkedet, for da har vi nemlig auksjon, smiler Inger Eliassen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.