*Nettavisen* Nyheter.

- Denne perlen må rustes opp!

Flyebryggene ved Bogstadvannet ligger og råtner.

Badebryggene ved Bogstadvannet forfaller. Friluftsetaten har søkt om penger til opprustning, men vet enda ikke om de får bevilgninger.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mange barn i området bruker bryggene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Friluftsetaten har utarbeidet en sektorplan hvor blant annet utskiftning av disse bryggene står på listen over opprustningstiltak.

BOGSTAD: - Det er mange som benytter disse bryggene, spesielt barn som hopper og stuper. Noe må gjøres for å ruste opp denne perlen, sier en fortvilet leser til Akersposten.no.

- Å si at vi ikke har penger er bare tull når vi hører at fire av ti barn ikke kan svømme, fortsetter han.

Vil skifte ut bryggene

Friluftsetaten er klar over behovet for opprustning.
- Vi har nå utarbeidet en sektorplan for friluftsliv, hvor vi blant annet har foreslått en opprustning av Bogstadvannet, sier Trond Enkerud, skog- og friluftsforvalter i Friluftsetaten.
I planen anbefaler Friluftsetaten overfor byrådet å oppgradere Oslo kommunes badeplasser for 38 millioner kroner mellom 2009 og 2012, i følge NRK Østlandssendingen. Av disse skal 700 000 brukes til å ruste opp Bogstadvannet.

Avhengig av bevilgninger

- Men dette er en plan uten penger. Vi er avhengige av at vi får bevilgninger, sier Enkerud, som ikke vet når de får svar på om pengene kommer.

- Men vi er klar over at bryggene trenger å skiftes ut, sier han.

Friluftsetaten har også vurdert å redusere antall brygger fra tre til to, men har ennå ikke kommet til noen konkusjon på dette punktet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.