RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er allerede krise

Anleggskonsulent i Oslo Idrettskrets, Tom Anderson, mener Undervisningsbygg overreagerer ved å stenge av 11 idrettshaller i Oslo. - De skaper amerikanske tilstander her, sier Tom.

Haugenstua: I helga måtte 150 kamper i innendørsidretter utsettes da Undervisningsbygg besluttet å stenge 11 idrettshaller i Oslo etter at en skillevegg falt ned og skadet en tiendeklasse elev ved Haugenstua skole torsdag (se egen sak).
Hendig uhell
- Det som skjedde på Haugenstua var et hendig uhell, og det betyr ikke at noe lignende kommer til å skje i noen av de andre hallene, sier en fortvilet Tom som mener at det er krise etter at hallene har vært stengt en helg.
- Det er allerede krise. Hvis 150 nye kamper må avlyses også neste helg, er det kjempekrisse. Undervisningsbygg overreager. De kunne ha gjennomført den jobben de gjør nå uten å måtte stenge hallene, mener anleggskonsulenten som likevel har forståelse for Undervisningsbyggs reaksjon.
- Ja, jeg forstår på mange måter deres reaksjon, men jeg har vondt for å akseptere den. Istedet for å stenge hallene, kunne de ha låst skilleveggene under taket, og eventuelt ordnet det i skoletiden. For idretten i byen hadde det vært den beste måten å ordne opp i dette på.
For å ta igjen de tapte kampene kommer helgene i vinterferien til å bli brukt.
- Vi må bare avvente og se hva Undervisningsbygg har tenkt å gjøre videre. Vi har ingen andre steder å flytte kampene og treningen. Enkelte håndballgrupper har vurdert å flytte til haller utenfor bygrensene. Det er en umulig situasjon siden vi ikke har noen alternativer.
Amerikanske tilstander
Allerede før Undervisningsbygg besluttet å stenge de 11 hallene stod det dårlig til med halldekningen i hovedstaden.
- Når halvparten av hallene i Oslo stenges, hvor det allerede er et supersprent program, sier det seg selv at det blir krise.
Hver dag legges det ned 70 timer med trening i de 11 hallene av ulike lag.
- Når vi vet at de fleste klubbene i Oslo bare trener en gang per uke, og når det da plutselig forsvinner 350 treningstimer bare i løpet av ei uke, da er det krise, understreker Tom.
Men selv om Tom ikke er enig i beslutningen til Undervisningsbygg, understreker han at idrettskretsen heller ikke vil gamble med sikkerheten til utøverne.
- Sikkerhet og trygghet for utøverne er viktig, men vi må ikke lage amerikanske tilstander her. Det burde ikke vært laget noe dramatikk rundt dette. Det var et uhell. All dramatikken Undervisningsbygg har skapt fører bare til masse ekstraarbeid, understreker Tom som nå har innkalt eieren av hallene til møte.
- Vi har innkalt de til et møte onsdag for å finne en ordning på dette.
Fredag var det møtet i Idrettens hus på Ekeberg, men Tom mener det er behov for et nytt møte.
- Vi fikk bare beskjed om at hallene var stengt og selv om vi prøvde å si vår mening, ble vi ikke hørt, sier en oppgitt anleggskonsulent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere