*Nettavisen* Nyheter.

- Det er feil

Byutviklingskomiteens leder Ola Elvestuen (V) er klar på at Horntvedts fremstilling av erstatningsarealene overfor bystyret er uriktig.

- Opplysningen til bystyret før avstemningen er direkte feil. Dette er ikke en del av reguleringsplanen og er ikke med i vedtaket om reguleringsbestemmelsene, sier Elvestuen.
- Som bystyremedlem ville man se av byrådets innstilling at spørsmålet om 10 dekar av erstatningsarealene skulle søkes avklart før bystyremøtet. Når så Horntvedt går opp på talerstolen og sier direkte at 10 dekar tomt som er nevnt i den forbindelse er en del av reguleringsforslaget, og når det også kommer som en del av oppramsingen for hva som går inn i erstatningsarealene, så kunne man jo tro at det var avklart?

- Det er feil informasjon i forhold til det som er vedtatt, i og med at det ikke er avklart. Dette vil være interessant å følge i forbindelse med en eventuell klagesak, sier Elvestuen.
- Erstatningsarealene er uansett på ingen måte fullgode. Området sør for FO-bygget er allerede regulert til friområde. Skogen ved HV-huset er allerede i bruk som friområde. I tillegg er det snakk om et sambruk med Garden i et 23 mål stort område. Når så et annet område ikke er avklart, så er vi ikke på noen som helst måte i nærheten av fullverdige erstatningsarealer. Jeg håper Fylkesmannen vil vurdere dette ut fra lovverket og ikke blander inn de politiske forholdene. Dette må bli en ren juridisk vurdering, sier Elvestuen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.